Logo Realitatea.md

Dodon îl acuză pe Năstase de scheme și acțiuni de contrabandă în perioada în care se afla la MAI

03 Decembrie 2019, 11:55 // Politica

Igor Dodon aduce acuzații grave în adresa liderului PPDA, Andrei Năstase. Potrivit președintelui RM, Năstase ar fi încercat să preia schemele lui Plahotniuc și ar fi implicat în acțiuni de contrabandă în perioada în care era ministrul Afacerilor Interne. Acuzațiile au fost lansate în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Foto simbol: deschide.md

Dodon a negat faptul că informațiile le-a primit de la SIS, dar a spus că ar exista imagini video care confirmă ilegalitățile lui Năstase.

„A încercat să preia schemele lui Plahotniuc și despre asta știe jumătate de oraș și oamenii de afaceri cu care el a comunicat direct și alții. Ar fi și video în care el lua bani. Eu nu am văzut, dar mi-au povestit. Poate sunt. I-am spus despre asta personal Maiei Sandu că sunt probleme, că sunt semnale ce se întâmplă la MAI, în contrabandă. I-am spus să fie atentă. Știu despre asta și ambasadorii. Nu eu i-am informat. Năstase este cea mai mare dezamăgire a partenerilor noștri din Vest. Ei au înțeles când a ajuns la putere și și-a arătat adevărata fața”, a declarat Dodon.

Șeful statului este gata să răspundă și în instanța de judecată pentru aceste acuzații.

„M-am obișnuit și am imunitate deja la calomnii și insulte venite de la tot felul de dodoni. De la începutul activității mele civice mașinăria de propagandă, manipulare și fake news-uri a fost pusă în mișcare și a produs minciuni pe bandă rulantă pentru a mă denigra, pentru a slăbi impactul pe care l-au avut și îl au mișcarea protestatară și derivata acesteia - formațiunea politică Platforma DA”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook, referindu-se la ultimele acuzații din partea lui Igor Dodon.

Totodată, liderul PPDA a reiterat că vor fi dați în judecată toți cei care vor mai lansa vreodată falsuri și calomnii la adresa sa, inclusiv pe Igor Dodon.

Citeste tot despre: acuzații, Dodon, Năstase
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile