Logo Realitatea.md

Dodon l-a prezentat deja pe Stoianoglo procurorilor. Șeful statului i-a dat și „indicații” de ce să se ocupe acesta (FOTO)

29 Noiembrie 2019, 12:46 // Actualitate

La mai puțin de o oră, de la semnarea decretului prezidențial privind numirea procurorului general în funcție, Igor Dodon l-a prezentat pe Alexandr Stoianoglo corpului de procurori.

Foto: Igor Dodon

Dodon, i-am urat succes lui Stoianoglo în îndeplinirea sarcinilor dificile. De asemenea, șeful statului spune că i-a lansat cinci propuneri de care ar trebui să se ocupe Procuratura.

„Am lansat cinci propuneri în adresa Procurorului General de care consider că ar fi bine să se ghideze în activitatea sa de mai departe:

- Eradicarea corupției din sistem,

- Neadmiterea implicării politicului în activitatea instituției,

- Investigarea cu succes a dosarelor de rezonanță,

- Neadmiterea implicării factorului extern în activitate, nici din Est, nici din Vest,

- Crearea unei echipe de procurori profesioniști și integri, cu experiență în domeniu.

De menționat că, propunerile făcute de Dodon lui Stoianogloar ar putea fi calificate ca o ingerință în activitatea instituției, întrucât separarea puterilor în stat este un principiu fundamental stipulat în Constituție.

Amintim că, astăzi, șeful statului a semnat decretul de numire a lui Alexandr Stoianoglo în funcția de procuror general, după ce aseară Consiliul Superior al Procurorilor l-a numit câștigător în urma probei interviului.

Stoianoglo va avea un mandat de 7 ani în cadrul conducerii Procuraturii Generale. 

Vedeți și: 

Stoianoglo, după interviul CSP: „Așa cum un stomatolog nu poate fi chirurg, nu orice jurist poate fi procuror general. Eu sunt cel mai indicat” (VIDEO)

Alexandr Stoianoglo, înaintat de CSP președintelui Igor Dodon pentru funcția de procuror general

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile