Logo Realitatea.md

Dodon neagă acuzațiile lui Morari: „Nu vreau să comentez. Tot voi l-ați numit omul lui Plahotniuc” (VIDEO)

14 Ianuarie 2020, 16:35 // Societate

Președintele țării, Igor Dodon, neagă acuzațiile fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, precum că, dosarul în care acesta este acuzat de abuz de serviciu și fals în acte publice ar fi fost fabricat la comanda șefului statului și a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Declarația a fost făcută astăzi de către Dodon, după ședința Consiliului Republican al PSRM.

„Tot voi, cei din presă l-ați numit procurorul lui Plahotniuc pe parcursul ultimilor 3 - 4 ani. Nu vreau să comentez unele procese care sunt intentate față de unele persoane care au slujit fostului regim sau au avut interferențe cu acesta. Mă refer la procurori, judecători și așa mai departe. Înțeleg că la moment este o anchetă și au loc unele investigații, o să-i las să se ocupe de acest lucru”, a spus Dodon.

Totodată, șeful statului a menționat că „instituția Prezidențială nu s-a implicat, nu se implică și nici nu se va implica în astfel de procese”, unde sunt vizate persoane din domeniul justiției.

Amintim că, ieri, ex-șeful PA, Viorel Morari a primit 20 de zile de arest preventiv, pentru acuzațiile ce i se aduc în dosarul intentat la indicațiile procurorului general. Potrivit acestuia, dosarul deschis pe numele său ar fi o răzbunare a președintelui țării, pentru faptul că a pus pe rol sesizarea privind investigarea finanțării PSRM-ului din surse externe, inclusiv din Federația Rusă.

VEZI ȘI:

Răzbunarea-i dulce! Grigorciuc și Roșco, învinuiți cândva de Morari în dosarul „Antifa”, i-au adus ceai și pesmeți la Judecătorie

Procurorii solicită azi arestarea preventivă a lui Viorel Morari pentru 30 de zile

Astăzi este programată punerea lui Viorel Morari sub învinuire. Detalii de la Procuratura Generală

Viorel Morari a fost reținut de oamenii legii. A fost plasat în arest pentru 72 de ore în baza unei plângeri depusă de Plahotniuc

Ce spune procurorul general, Alexandr Stoianoglo, despre reținerea lui Morari. „Dosarul a fost deschis la solicitarea mea”

Ambasadorul UE la Chișinău a venit cu un mesaj după reținerea șefului PA, Viorel Morari. „Urmărim foarte atent ...”

Citeste tot despre: acuzații, Dodon, Morari, neagă
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile