Logo Realitatea.md

Dodon nu se ține de promisiuni?! Inaugurarea clădirii Președinției nu va avea loc pe 27 august așa cum a anunțat anterior (VIDEO)

22 August 2018, 17:32 // Actualitate

Inaugurarea oficială a clădirii Președinției se amână și nu va fi pe 27 august – de Ziua Independenții, așa cum a promis șeful statului, Igor Dodon, la 22 februarie curent, în timpul începerii lucrărilor de reparație a instituției. Deschiderea oficială a instituției prezidențiale va avea loc în luna septembrie-octombrie, când președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va întreprinde o vizită de lucru în Republica. Anunțul a fost făcut de către președintele țării pe pagina sa de Facebook, după prima întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Turcia în țara noastră Gürol Sökmensüer.

„Astăzi, am avut prima întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer. În cadrul discuției am făcut un amplu schimb de opinii privind situația politică internă din Republica Moldova în preajma alegerilor parlamentare și toate subiectele ce țin de Găgăuzia. În context am discutat despre reparația clădirii prezidențiale care este efectuată cu suportul guvernului Turciei. Am remarcat cu satisfacție că lucrările se desfășoară conform graficului stabilit. Respectiv, pe data de 27 august, așa cum a fost promis, reconstrucția capitală va fi finalizată, urmînd să fie efectuate doar câteva detalii tehnice, inclusiv dotarea întregii clădiri prezidențiale cu mobilă, de asemenea finanțată de partea turcă. Deschiderea oficială a instituției prezidențiale va avea loc în cadrul vizitei oficiale a președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, preconizată pentru luna septembrie-octombrie”, a scris Dodon pe contul său de Facebook.

De menționat că, la 22 februarie curent, în timpul inițierii lucrărilor de reparație a clădirii prezidențiale, Dodon a declarat că „la 27 august lucrările de reparație se vor finaliza și va fi dată în exploatare în prezența președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan,” pe care-l va invitat personal. „Sper foarte mult că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, va accepta invitația de a inaugura această clădire la 27 august. Într-o zi simbolică și importantă pentru cetățenii noștrii vom inaugurat acest simbol al statalității Republicii Moldova cu suportul prietenilor noștri – Guvernul și președintele Turciei”, a declarat atunci Igor Dodon.

Clădirea Președinției a intrat în reparație în luna februarie curent, după ce câteva etaje au fost distruse încă în timpul protestelor din aprilie 2009. Valoarea proiectului privind reparația clădirii Președinției Republicii Moldova este de 7,18 milioane de euro. Lucrările sunt efectuate de către compania turcească Sonbay.

VEZI ȘI:

Președinția, tot mai aproape de marea inaugurare. Noul gard din fier forjat a fost parțial ”dezvelit” (FOTO) 

Șeful statului, Igor Dodon, vrea să repare clădirea Președinției! De unde va lua bani pentru lucrări

FOTO - Președintele Igor Dodon a vizitat clădirea președinției: Sper ca până la Ziua Independenței lucrările de renovare să fie finalizate

Cât vor costa lucrările de reparație a clădirii Președinției și cum va arăta aceasta din interior (FOTO)

Turcii s-au apucat de reparația sediului Președinției?! În curtea clădirii au fost instalate schele și observați lucrători (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5662 -0.4877%
USD USD 17.7303 0.0090%
RUB RUB 0.2870 0.1745%
RON RON 4.0937 -0.5055%
UAH UAH 0.7260 0.0276%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile