Logo Realitatea.md

Dodon, poreclit „pudelul Moscovei” de Băsescu. Un ministru i-a luat apărarea

22 Mai 2019, 08:49 // Politica

Traian Băsescu l-a numit pe Igor Dodon „pudelul Moscovei” în cadrul unei conferințe de presă organizate la Chișinău, bucurându-se de faptul că președintele Republicii Moldova nu va mai denunța Acordul de Asociere cu UE.

Colaj: realitatea.md

„Am văzut că pudelul Moscovei spune că nu va mai denunța acordul de asociere cu UE. Păi, i-o fi venit mintea la cap, că eu vă dau în scris că oricât ar vrea el, nu-l ia Putin. Să se încarce și cu grijă față de el. Are destule griji în Crimeea, Ucraina, Georgia, în Transnistria”, a spus Băsescu.

La scurt timp după ce declarațiile oficialului român au ajuns în presă, unul dintre miniștrii Republicii Moldova i-a luat apărarea lui Igor Dodon. Este vorba despre Ion Chicu, ministrul Finanțelor, care a numit comportamentul ex-președintelui României drept bădărănesc, condamnabil și rușinos.

„Este clar ca domnul Băsescu foloseste acest limbaj în adresa unui președinte de țară, știind bine că aceasta-i poate aduce dividende politice. Indiferent de atitudinea pe care o are o parte a societății față de Președintele Republicii Moldova, comportamentul ăsta bădărănesc, limbajul suburban și depășirea oricaror limite morale din partea ex-președintelui țării vecine este inacceptabil și denota, cred eu, și atitudinea lui față de toți cetățenii țării noastre. Este o ofensă și e foarte regretabil, că asemenea comportament este salutat de unii dintre noi. Nu cred că domnul Băsescu și-ar permite asemenea catalogări în adresa altor vecini (Ucraina sau Ungaria, de exemplu). Regretabil. Condamnabil. Rușinos”, a scris Chicu pe pagina sa de facebook.

Citeste tot despre: apărare, Basescu, chicu, Dodon
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7388 0.7427%
USD USD 18.2039 -0.0533%
RUB RUB 0.2894 0.5559%
RON RON 4.3952 0.9439%
UAH UAH 0.6967 0.7957%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile