Logo Realitatea.md

Dodon răspunde dacă i-a mulțumit acum 4 ani lui Plahotniuc, că a câștigat mandatul de președinte

05 Noiembrie 2020, 08:06 // Politica

Liderul Partidului Pro Moldova, Andrian Candu, a dezvăluit că, în anul 2016, Igor Dodon a devenit președinte cu ajutorul fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, și echipei PDM. Ulterior, politicianul a mai declarat că după acele alegeri, împreună cu soția sa, Galina Dodon, au mers personal la Plahotniuc, pentru a-i mulțumi pentru ajutor. Candidatul independent, Igor Dodon, care s-a clasat pe locul doi în urma scrutinului din 1 noiembrie, a negat la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Eu nu am probe, dar cunosc informația că în acea noapte de după alegeri (n.r. din 2016), Igor Nicolaevici Dodon împreună cu prima doamnă, doamna Galina, chiar l-au vizitat personal pe domnul Plahotniuc și l-au mulțumit pentru faptul că Igor Nicolaevici iată că devine președintele Republicii Moldova, a spus Andrian Candu.

Drept reacție, Igor Dodon susține că Andrian Candu face „tot ce-i stă în puteri ca să o ajute pe Maia Sandu să câștige alegerile”. 

Înţeleg că are probleme personale din punct de vedere politic, e clar că vrea să o ajute pe Maia Sandu cu aceste mesaje. Cu siguranţă că nu m-am văzut cu Vlad Plahotniuc, după alegeri cu soţia merg acasă. Nu i-am mulțumit lui Plahotniuc. Asta nu este o noutate. Eu  o să vă spun de ce ei o apără pe Sandu, Ei vor ca Maia Grigorievna să fie președinte. Eu văd cum ei fac tot ce le stă în puteri ca Maia Sandu să câștige. Eu în ultima jumătate de an am trecut prin atâtea situații. Eu am riscat cu totul ca să scap țara de Plahotniuc, familia mea a fost amenințată. Eu nu am fost la Plahotniuc în oficiu cu Galina”, a declarat acesta la postul citat.

CITEȘTE ȘI:

„Așa a convenit atunci Partidului Democrat”! Andrian Candu spune cum i-a reușit PD-ului să se mențină la putere din 2016 până în 2019

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile