Logo Realitatea.md

Dodon răspunde: Guvernul Maiei Sandu a fost unul „isteric”, Guvernul Chicu, eu îl numesc „responsabil” (VIDEO)

24 Ianuarie 2020, 13:14 // Politica

Președintele Igor Dodon suține că în Guvernul condus de Maia Sandu se făcea multă „isterie”, iar unii chiar l-ar numi „Guvern isteric”, iar Guvernul condus de actualul președinte democrat Pavel Filip era Guvernul „statului capturat”. Asta spre deosebire de Guvernul Chicu pe care șeful statului îl consideră drept unul „responsabil”. Mai mult ca atât, potrivit lui Igor Dodon, căderea Guvernului Chicu ar însemna alegeri parlamentare anticipate.

captură video

„Anul trecut în Moldova s-au schimbat trei Guverne. E bine sau e rău acest lucru?! Eu consider că dacă se schimbă prea des Guvernul, lucrul acesta nu este prea bine. Aceasta este instabilitate. Noi anul trecut am avut un Guvern în stat capturat, un Guvern care făcea foarte multe declarații, următorul mă refer, foarte multă isterie făcea Guvernul Maiei Sandu - unii îl numesc „Guvern isteric”, și acum avem un alt Guvern, pe care eu îl consider Guvern responsabil. Un Guvern care cu toată responsabilitatea abordează marea majoritate a subiectelor”, a declarat Igor Dodon în cadrul rubricii sale săptămânale „Președintele răspunde”.

Potrivit lui, este evident că „așteptările de la Guvern sunt foarte mari”, însă „trebuie să spunem sincer, nu poate un Guvern în decurs de două luni să rezolve ceea ce a fost distrus în zece ani”.

Totuși, cei care își doresc să cadă Guvernul, își doresc, potrivit șefului statului, „o nouă perioadă de instabilitate”, pentru că, „căderea Guvernului înseamnă alegeri anticipate”, costul cărora ar fi de circa 70-80 mln. de lei.

„Noi avem un Parlament care peste câteva săptămâni împlinește un an de la alegeri. Ce, trebuie să-l dăm jos și iarăși să avem alegeri?! Pentru ce lucrul acesta?! Dar mesajul către cei care speră și visează la un astfel de scenariu: Vreau să vă spun că căderea Guvernului, dacă cineva își pune așa planuri, nu înseamnă că va fi un alt Guvern. Nu poate fi alt Guvern, chiar dacă va fi creată altă majoritate parlamentară. (...) Majoritate parlamentară fără socialiști, în opinia noastră, nu poate fi creată în acest Parlament”, a mai afirmat Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile