Logo Realitatea.md

Dodon s-a întâlnit separat cu ambasadorii SUA, UE și Federației Ruse, în contextul evenimentelor politice de ieri (FOTO/VIDEO)

07 Noiembrie 2019, 15:20 // Actualitate

Deși, președintele țării, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu tot corpul diplomatic acreditat în Republica Moldova, șeful statului, s-a întâlnit separat cu ambasadorii SUA, UE și Federației Ruse la Chișinău, după ce ieri, Executivul și-a asumat în fața Parlamentului răspunderea pe modificarea legii Procuraturii, fapt care ar putea duce inclusiv la căderea Guvernului condus de Maia Sandu.

După întrevederea lui Dodon cu toți ambasadorii, întâmplător sau nu, mașina ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost ultima care a părăsit curtea Președinției, iar însăși ambasadorul rus nu a fost văzut intrând în aceasta.

Amintim că în cadrul ședinței de ieri, Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pe un proiect de modificare a Legii Procuraturii. Proiectul a fost introdus în ordinea de zi în ultimul moment, fiind dat citirii de ministra Justiției, Olesea Stamate și prevede ca „prim-ministrul să fie cel care înaintează lista scurtă cu cel puțin 2 candidați către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru suplinirea funcției de procuror general”.

În aceste condiții, Guvernul Sandu ar putea cădea, dacă moțiunea de cenzură va fi susținută de majoritatea parlamentară.

Astăzi, proiectul de lege privind modificarea Legii Procuraturii, asupra căruia Guvernul și-a asumat răspunderea, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Totul a început de la faptul că, Ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că va emite un ordin privind anularea rezultatelor concursului candidaților preselectați pentru funcția de procuror general care urmau să fie prezentați Consiliului Superior al Procurorilor. Oficiala susține că evaluarea a fost trucată.

La același subiect:

(VIDEO) Stamate a anulat lista candidaților preselectați la PG: „Evaluarea a fost trucată”

Pe cine bănuiește Stamate: Botezatu sau Bobu? „La reevaluare, s-a decis că lista candidaților preselectați rămâne intactă”

ULTIMA ORĂ! PSRM cere demisia de onoare a ministrei Justiției Olesea Stamate

Guvernul Sandu poate fi demis până sâmbătă! Iată de ce

Reacția PSRM la inițiativa Maiei Sandu: Credem că știe că nu are cum să aibă susținerea Parlamentului

(VIDEO) Momentul când Ambasadorii SUA și UE ies din clădirea Guvernului, după vizita „fulger”

(VIDEO) Ambasadorii SUA și UE, vizită fulger la Guvern după angajarea răspunderii pe Legea Procuraturii

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile