Logo Realitatea.md

Dodon s-a întâlnit cu coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova

23 Iulie 2019, 16:48 // Actualitate

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Egidijus Vareikis (Lituania) și Maryvonne Blondin (Franța) se află la Chișinău într-o vizită de documentare. Aceștia s-au întâlnit cu șeful statului, Igor Dodon.

Foto: facebook.com/dodon.igor1

„Am apreciat parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și interesul organizaţiei cu privire la situația din țara noastră. Consider că implementarea recomandărilor şi expertizei CoE este o completare necesară a acțiunilor actorilor din Republica Moldova, orientate spre consolidarea democrației, statului de drept și drepturilor omului la nivel naţional”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întrevederii a fost subliniată necesitatea implementării reformelor în domeniul justiției și în alte domenii prioritare, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, spre beneficiul populației Republicii Moldova și pentru dezvoltarea durabilă a țării.

„În mod special, am exprimat recunoștință Comisiei de la Veneția pentru opinia pe marginea situației constituționale din luna iunie curent. În context, am reiterat că depășirea pașnică a crizei respective este un succes major pentru societatea noastră, întrucât coaliția PSRM - blocul ACUM și Guvernul Republicii Moldova se bucură de sprijin din partea majorității impunătoare a populației țării noastre, dar și din partea administrației prezidențiale”, a mai scris Igor Dodon.

A mai fost discutată importanța promovării unei politici externe echilibrate, care presupune păstrarea în vigoare a tuturor acordurilor cu partenerii străini, inclusiv Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, și restabilirea relațiilor de parteneriat cu Federația Rusă.

Citeste tot despre: APCE, co-raportori, întrevedere cu dodon
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile