Logo Realitatea.md

Dodon s-a resemnat? La următoarea ședință a Consiliului Superior de Securitate ar putea să-l accepte pe noul ministru Eugen Sturza

18 Ianuarie 2018, 07:20 // Politica

Președintele țării, Igor Dodon, se pare că s-a resemnat cu gândul și a acceptat candidatura noului ministru al Apărării, Eugen Sturza, și posibil că îl va accepta în cadrul Consiliului Superior de Securitate. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de șeful statului, aseară, la emisiunea „Important” de la postul de televiziune TV21.

Foto: independent.md

Vom mai vedea care vor fi acțiunile Președinției și ale mele personale față de noul ministru. El scrie scrisori la Președinție, mă informează ce se întâmplă în armată, căci așa e și normal, este comandant suprem. După ce am emis un ordin, prin care am cerut ca să fiu informat unde merg militarii peste hotare, la ce fel de antrenamente sau exerciții militare, el acum îmi raportează, cel puțin odată în lună”, a spus Dodon.

Totodată, șeful statului a menționat că în timpul apropiat Consiliul Superior de Securitate ar putea să se întrunească în ședință, după o pauză din luna august. „Noi am propus recent o ordine de zi a Consiliului Superior de Securitate. Dacă cei de la guvernare nu vor veni și vor boicota din nou ședințele, noi avem deja pregătit un proiect de lege de modificare a componenței Consiliului și o vom înainta conform procedurii. Legea îmi permite să fac acest lucru”, a conchis Dodon.

Realitatea.md amintește că, Igor Dodon, a refuzat repetat să-l numească pe noul ministru al Apărării propus de coaliția de guvernare în funcție din motiv că nu ar fi corespunzător acestui post. Astfel, CCM l-a suspendat temporar din funcție pe șeful statului, iar decretul de numire în funcție a fost semnat de către președintele Parlamentului, Andrian Candu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile