Logo Realitatea.md

Dodon s-a sesizat în legătură cu incidentul aviatic de pe aeroport cu implicarea unei nave Fly One. Ce a dispus șeful statului

03 Octombrie 2019, 10:01 // Actualitate

În legătură cu multiplele incidente ce au avut loc în ultima perioadă în sectorul aviației civile, șeful statului, Igor Dodon, a convocat o ședință operativă cu factorii de decizie din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informații și Securitate, Autorității Aeronautice Civile, ai companiei „MoldATSA” și ai Aeroportului Internațional Chișinău.

Foto: Dodon Igor/Facebook

Responsabilii au raportat despre situația curentă în domeniul asigurării securității aeronautice, precum și problemele cu care se confruntă în procesul dat. De asemenea, a fost examinat incidentul periculos care s-a produs pe 30 septembrie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău, cu implicarea unei aeronave a companiei aeriene Fly One.

„Reieșind din faptul că asemenea incidente au un impact negativ asupra siguranței pasagerilor, am dispus efectuarea unui control interinstituțional în vederea elaborării unui plan de măsuri eficiente pentru evitarea unor situații similare pe viitor, cu atragerea după necesitate a experților internaționali. Am solicitat Secretarului Consiliului Suprem de Securitate să ia la control strict acțiunile ce vor fi întreprinse în domeniul asigurării securității aeronautice, cu raportarea periodică membrilor Consiliului Suprem de Securitate”, a scris Dodon pe Facebook.

Amintim că, recent, presa a scris despre un incident, care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău, unde aeronavă a companiei Fly One, care zbura spre Moscova, era cât pe ce să lovească la decolare mai multe camioane antrenate la curățarea pistei. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile