Logo Realitatea.md

Dodon s-a văzut cu Peter Michalko. Ce i-a cerut și ce i-a promis șeful statului oficialului european?

19 August 2019, 17:44 // Politica

Președintele țării, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko. În cadrul întrunirii, cei doi oficiali au abordat subiecte legate de relațiile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și de situația curentă din țară.

Foto: Igor Dodon/Facebook

Potrivit lui Dodon, în cadrul discuțiilor s-a ajuns la concluzia unanimă că, în ultimul timp, s-a reușit relansarea și normalizarea dialogului cu UE.

„Am reiterat mulțumirile pentru sprijinul constant pe care îl acordă actualei majorități parlamentare, pentru reluarea asistenței în folosul Republicii Moldova, precum și pentru acțiunile de încurajare a reformelor. Am discutat privitor la reformele pe care guvernarea s-a angajat să le implementeze. În special, am ținut să remarc faptul că, în cel mai scurt timp, publicului îi va fi prezentat, spre analiză și dezbateri, proiectul comun de reformare a justiției. Totodată, am vorbit despre acțiunile de investigare a fraudei bancare, despre organizarea alegerilor locale generale libere și corecte, dar și alte subiecte de actualitate”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a afirmat că, în timpul întrevederii, s-a abordat posibilitatea organizării în luna septembrie curent, a unei vizitei a președintelui țării noastre la Bruxelles.

„Pe finalul întrevederii, am reconfirmat atașamentul pentru promovarea unei politici externe echilibrate, păstrarea acordurilor semnate, implementarea reală a reformelor în beneficiul cetățenilor. Am pledat pentru ascensiunea dialogului bilateral în toate domeniile de interes comun, Uniunea Europeană fiind un partener de încredere al Republicii Moldova”, se mai arată în postare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile