Logo Realitatea.md

Dodon s-a văzut cu Secretarul General al OSCE. Au vorbit despre procesul de retragere și distrugere a munițiilor ruse din Transnistria

18 Septembrie 2019, 13:50 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, care efectuează îovizită de lucru în țara noastră. Oficialii au discutat mai multe chestiuni cu privire la procesul intern de consolidare a democrației, reglementarea problemei transnistrene, precum și asistența OSCE în procesul de retragere și distrugere a munițiilor ruse din Transnistria.

Foto: Igor Dodon/Facebook

„Am salutat prezența înaltului oficial în țara noastră, subliniind că OSCE, în calitate de mediator, este un partener-cheie al Republicii Moldova în soluționarea diferendului transnistrean, precum și în oferirea asistenței și expertizei necesare în domenii legate de drepturile omului, statul de drept și societatea civilă.

Am apreciat angajamentul Slovaciei, care deține președinția în OSCE, de a oferi prioritate prevenirii, medierii şi atenuării conflictelor înghețate, și am exprimat gratitudine pentru disponibilitatea de a organiza în luna octombrie întrunirea participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Totodată, șeful statului, a relatat despre politica „pașilor mici” și progresele realizate pe 6 probleme din pachetul celor 8 puncte, propuse în anul 2017 și Protocolul de la Berlin, semnat în 2016. Un succes semnificativ în domeniul respectiv poate fi considerat faptul că, începând cu 16 septembrie, oficialii moldoveni pot merge nestingherit în regiunea transnistreană în vizite private.

Întrevedere cu Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, a avut astăzi și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Amintim că, Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, efectuează în perioada 17-19 septembrie curent. Acesta urmează să aibă întrevederi și cu prim-ministra Maia Sandu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile