Logo Realitatea.md

Dodon schimbă retorica. În noiembrie 2019 spunea că socialiștii nu fac coaliție cu PDM, însă astăzi socialiști au venit cu propunere către democrați (VIDEO)

04 Martie 2020, 16:39 // Politica

La 12 noiembrie 2019, imediat după demiterea Guvernului Sandu, șeful statului, Igor Dodon, a venit cu o reacție și declara că „socialiștii nu fac coaliție cu Partidul Democrat”, însă astăzi s-a dovedit contrariul – PSRM a anunțat că va iniția negocieri cu PDM, pentru a crea o majoritate parlamentară.

Declarații precum că socialiștii niciodată nu vor face coaliție cu democrații au fost făcute de către Igor Dodon de mai multe ori, inclusiv după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 și iunie 2019, atunci când s-a preluat puterea de la PDM.

La 7 iunie 2019, Igor Dodon, a făcut declarații după ședința Consiliul Republican al PSRM de atunci și a anunțat că nu vor face o coaliție nici cu democrații și nici cu ACUM. Respectiv vedem că, promisiunile făcute de șeful statului nu au fost respectate de el însuși. 

Mai nou, Dodon, a declarat că salută intenția socialiștilor luată astăzi. De asemenea, șeful statului a anunțat cele trei scenarii, expuse astăzi de către PSRM, după ședința Consiliului Politic al partidului, încă acum câteva săptămâni.

Amintim că, PSRM a anunțat că, astăzi, a convocat Consiliul Republican pentru a discuta strategia politică și acțiunile pentru perioada următoare. Socialiștii au analizat activitatea partidului în Parlament și Guvern, modul în care poate fi eficientizată aceasta, dar și modalitatea prin care poate fi întărit suportul politic acordat echipei guvernamentale. În rezultat, au decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM.

Potrivit PSRM, la baza unei posibile viitoare alianțe politice cu PDM va sta același acord politic semnat între Blocul ACUM și socialiști.

CITEȘTE ȘI:

„Coincidență”. Dodon susține decizia PSRM de a face coaliție cu PDM și gândește exact ca și socialiștii

Ce ministere și instituții de stat ar urma să le revină PDM-ului în cazul coaliței cu socialiștii

PSRM a decis să inițieze negocieri pentru crearea unei coaliții cu PDM, în baza acordului semnat anterior cu ACUM

Reacția PAS la invitația PSRM către PDM de a crea o coaliție: Are de ales între reformare sau anexare

Dodon, despre opoziție, actuala situație PSRM-PDM și viitoarea coaliție: „Discut cu Filip. Diacov mă sună cel puțin o dată pe săptămână”

(VIDEO) PSRM nu vrea coaliție nici cu PDM, nici cu ACUM. Dodon: Vom merge la alegeri anticipate

Cei 35 de deputați socialiști nou aleși nu vor părăsi partidul. Mai degrabă ar renunța la mandate (VIDEO)

Răspuns de președinte de țară: „De ce? ... De-atâta”. Este vorba despre Igor Dodon (VIDEO)

Citeste tot despre: coaliție, Igor Dodon, mincinos, PDM, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile