Logo Realitatea.md

Dodon se arată deschis pentru numirea noilor miniștri în funcție, însă are „unele întrebări față de candidații propuși”

18 Septembrie 2018, 13:39 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, va semna astăzi decretele de demisie a celor doi miniștiri - Svetlana Cebotari, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Liviu Volconovici, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, iar în zilele următoare se va expune asupra noilor candidaturi propuse de către PDM.

Într-o postare pe Facebook, Dodon menționează că premierul Pavel Filip i-a comunicat ieri că vrea să facă remanieri de cadre în ministere și l-a informat despre noile candidaturi.

„Prim-Ministrul mi-a comunicat de ieri că vrea sa facă remanieri în ministere și m-a informat despre mai multe candidaturi. I-am spus, la rândul meu, că putem discuta asemenea remanieri doar dacă se vor propune persoane alese pe criterii profesionale, nu politice. Astăzi voi semna demisia miniștrilor actuali. Apoi voi analiza candidaturile propuse și urmează să mă expun zilele următoare asupra lor. Deocamdată, menționez că sunt surprins de propunerile guvernării şi apar un şir de întrebări față de competența, calitatea profesională şi echilibrul politic al acestor candidaturi”, a scris Igor Dodon.

Totodată, președintele țării a specificat că „până acum a refuzat propunerile de numire a unor miniștri, fiindcă a avut motive întemeiate să o facă”, însă acum s-a arătat deschis să numească noile candidaturi propuse de coaliția de guvernare.

„Am refuzat pâna acum propunerile de numire a unor miniștri, fiindcă am avut motive întemeiate să o fac. În alte situații, propunerile făcute de prim-ministru au fost persoane pe care nu aveam motive să le resping. Opinia mea este că toată guvernarea trebuie schimbata și nu mai e mult până acest lucru se va întîmpla, după alegerile parlamentare. Dar până atunci, Executivul, așa cum este el, trebuie să funcționeze. Ca șef al statului am o abordare instituțională în relația cu Guvernul prin care, așa cum am mai spus, nu voi bloca activitatea unor instituții fără un motiv justificat”, a mai scris pe Faceebook șeful statului.

Amintim că astăzi, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că Svetlana Cebotari, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Liviu Volconovici, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, vor fi excluși din componența Cabinetului de miniștri, iar locurile acestora vor fi ocupate de fostul primar interimar al Capitalei, Silvia Radu și actualul șef al AIPA, Nicolae Ciubuc.

VEZI ȘI:

Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Politic Naţional al PDM: Componența Guvernului va fi modificată (VIDEO)

Un NOU val de remanieri la Guvern! Cine sunt cei doi miniştri care vor rămâne fără fotolii (VIDEO)

ULTIMA ORĂ! Silvia Radu, propusă pentru funcția de ministru al Sănătății

De la AIPA, în fruntea unui Minister: Cine este Nicolae Ciubuc - propus pentru funcţia de ministru al Agriculturii

Citeste tot despre: decrete, Igor Dodon, miniștri, numire
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4425 -1.2013%
USD USD 16.5518 -0.3846%
RUB RUB 0.2245 -0.7077%
RON RON 4.0207 -1.1967%
UAH UAH 0.5998 -0.0333%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile