Logo Realitatea.md

Dodon se declară ferm împotriva vânzării Stadionului Republican: ”Nu voi semna chiar dacă vom ajunge la suspendare” (video)

27 Iulie 2018, 07:10 // Actualitate

Președintele Igor Dodon se arată categoric împotriva proiectului de lege prin care terenul fostului Stadion Republican ar urma să fie transmis „cu titlu oneros” în proprietatea Statelor Unite ale Americii pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei americane în R. Moldova. Șeful statului a menționat că va refuza să-l promulge, chiar dacă se va ajunge în momentul când va fi ”suspendat temporar” din funcția de președinte al țării. 

Embed:

Șeful statului a declarat că i-a propus ambasadorului SUA în Mdolova, James Pettit, să amâne soluţionarea acestei probleme, revenind la ea după alegeri sau găsind un alt loc pentru edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă pentru chişinăuieni.

”Consider că trebuie de construit ceva pentru oameni. Noi nu avem spații, nu avem terenuri în Chișinău. Au rămas 5 ha și haideți să le dăm Ambasadei SUA. Întrebarea e de ce 5 ha ? Ambasada Rusiei de exemplu e pe 0,8 ha. I-am spus personal ambasadorului SUA că nu accept această decizie. I-am sugerat să nu semneze nimic cu acest Guvern, să amâne după alegeri. Să găsească alt spațiu, dar în centrul Chișinăului trebuie să facem un parc de agrement. Nu voi semna nici prima și nici a doua oară, chiar dacă voi ajunge la suspendare. Care-i problema. Cetățenii o să știe că Dodon a fost suspendat pentru că nu a vrut să dea teren pentru Ambasada americanilor. Îmi asum riscul ăsta și mergem înainte”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

”Ne dorim relaţii bune cu SUA, dar nu acceptăm să ne fie impuse valori străine sau să fim folosiţi în confruntări împotriva altor state. Noi trebuie să preluăm tot ce-i mai bun de la ruşi, americani, dar mereu să pornim de la propriile interese naţionale, de la ceea ce este util cetăţenilor noştri. Dacă vom proceda astfel, vom fi respectaţi de toţi – şi de cei din Vest, şi de cei din Est. Este unica soluţie pentru Moldova”, a adăugat Dodon.

Amintim că proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului edificiu a fost votat zilele trecute de Parlament în ambele lecturi.

VEZI ȘI:

Vânzarea Stadionului Republican a ”încins” atmosfera în rândul deputaților. Proiectul - votat în ambele lecturi (VIDEO)

PPDA, PAS și PLDM, despre terenul Stadionului Republican ce urmează a fi vândut SUA: „Decizia Guvernului denotă lipsă de transparență!”

Stadionul Republican a fost desființat, iar terenul, dat cu titlu oneros Ambasadei SUA! O decizie în acest sens a fost luată azi, la Guvern

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile