Logo Realitatea.md

Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

23 Ianuarie 2020, 18:23 // Actualitate

Președintele Igor Dodon se laudă, pe Facebook, cu o poză în care dă mâna cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, cu care ar fi avut „o scurtă discuție informală” la Ierusalim. De altă parte, presa străină anunță că, în cadrul aceluiași eveniment, la sosirea joi în sala unde urma să înceapă forumul dedicat comemorării victimelor Holocaustului, președintele rus, Vladimir Putin, a dat mâna cu prinţul Charles al Marii Britanii, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, dar a trecut pe lângă vicepreşedintele american, fără să-i întindă mâna.

foto: facebook.com/dodon.igor1

„Am abordat mai multe chestiuni legate de dialogul strategic bilateral dintre țările noastre, subliniind necesitatea de a continua consolidarea relațiilor în toate domeniile deinteres major. Am reiterat angajamentul conducerii Republicii Moldova față de obligațiunile internaționale asumate”, a menționat Igor Dodon pe rețeaua de socializare.

Despre faptul că Putin nu i-a întins mâna lui Pence a scris chiar publicaţia rusă „Vzgliad” (pro-Kremlin). La fel, o înregistrare video cu acest moment a fost postată pe pagina Twitter a agenţiei de presă RIA Novosti de către jurnaliştii acestei agenţii acreditaţi pe lângă preşedinţie şi care l-au însoţit pe Putin în vizita efectuată joi în Israel.

În jur de 40 de lideri străini participă joi la ceremoniile de comemorare a Holocaustului. Cu acest prilej, Vladimir Putin a dezvelit la Ierusalim un monument în memoria victimelor blocadei Leningradului de către nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile