Logo Realitatea.md

Dodon și campania „modestă”. Ce spune Batrîncea și ce va face, de fapt, așa-zisul candidat independent

29 Septembrie 2020, 15:26 // Societate

„Va avea o campanie electorală modestă, fără panouri, fără multă publicitate. Vă pune accent pe vizite în teritoriu. Mie-mi pare că aceasta abordare este corectă. Domnul președinte își va la concediu pentru luna octombrie ca să nu fie învinuit că folosește resurse administrative. Va merge să lucreze în teritoriu fără girofar. Pentru noi nu este problemă, noi toată viața am lucrat și fără pază, și fără mașini de serviciu”. Declarațiile au fost făcute, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la tv8, de Vlad Batrîncea, deputatul socialist alias „cetățeanul simplu” care a stat în fruntea grupului de inițiativă pentru a colecta semnăturile necesare întru înregistrarea în cursa electorală a așa-zisului candidat independent.

Întrebat la emisiune de unde a luat bani pentru a finanța PSRM în diverse campanii electorale, deputatul Vlad Batrâncea nu a putut explica suma de 90 000 lei pe care a donat-o formațiunii în campania electolară din 2014. Însă, a promis că va verifica informația și va veni cu un răspuns. 

Întrebarea a venit după ce, în 2013-2014, deputatul a declarat venituri de 85 de mii de lei, obținute la locul de bază de muncă, dar a făcut donații pentru PSRM pentru campania electorală din noiembrie 2014, în valoare de 90 000 de lei.

„Eu voi verifica și voi transmite toată informația. Evident că voi răspunde, eu consider că trebuie de răspuns la aceste întrebări, însă în perioada când am fost în serviciul public, când am fost deputat niciodată nu am fost așa ceva ca să donez bani mai mulți decât câștig. Dacă o să verificați declarația mea de avere, veți vedea că trăiesc destul de modest. Ceea ce ține de anul 2013, perioadă în care nu am fost deputat, eu trebuie să verific și să vin cu un răspuns. Eu nu țin minte această sumă, trebuie să verific”, a declarat politicianul.

În context, a menționat că în campaniile ulterioare, donațiile au fost cu mult mai modeste. Astfel, a dezvăluit că Igor Dodon își va lua concediu pentru luna octombrie ca să nu fie învinuit că folosește resursele administrative și va merge în teritorii fără pază și mașina de serviciu.
 
Între timp, însuși Igor Dodon a venit cu o declarație pe contul său de Facebook, prin care a anunțat următoarele: „pentru întreaga durată a turului I, nu voi participa la dezbaterile televizate, fiindcă prioritatea mea este comunicarea directă cu oamenii. Le voi lăsa concurenților electorali prilejul să vorbească ce vor și cum vor la televizor. Eu unul voi vorbi în sate, în orașe, la întreprinderi, în piețe și străzi. Voi fi printre cetățeni. Le voi da asigurarea că în persoana mea vor găsi în continuare încredere, echilibru, caracter și responsabilitate și că vom depăși și pandemia, și consecințele secetei, și alte nevoi care s-au abătut asupra noastră în această perioadă”.
 
Nu a scris nimic despre concediu și despre faptul că se va deplasa fără girofar.
 
Amintim că Igor Dodon candidează independent pentru un nou mandat de președinte.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile