Logo Realitatea.md

Dodon și Greceanîi s-au întâlnit cu noul Coordonator Rezident ONU în R. Moldova, Simon Springett (FOTO/VIDEO)

28 Noiembrie 2019, 15:22 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au avut astăzi întrevederi cu noul Coordonator Rezident ONU în Republica Moldova, Simon Springett.

Am avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în Republica Moldova. I-am adresat felicitări cu prilejul numirii în această funcție. Am subliniat faptul că ONU reprezintă un partener important al Republicii Moldova, exprimîndu-mi convingerea că interacțiunea productivă va continua în vederea avansării agendei de dezvoltare a țării, inclusiv a obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Am apreciat înalt Agenda 2030 a ONU, care stabilește clar prioritățile și aspirațiile de dezvoltare la nivel mondial și la care Moldova s-a aliniat.

Am exprimat gratitudine pentru asistența oferită țării noastre prin intermediul Cadrului de parteneriat pentru dezvoltarea durabilă, în domenii cheie precum: guvernarea, drepturile omului și egalitatea de gen; creșterea economică durabilă și dezvoltarea socială incluzivă și echitabilă. Am menționat că mizăm în continuare pe expertiza și asistența tehnică ONU în realizarea priorităților naționale de dezvoltare în diverse domenii.

Pe finalul discuției, am reiterat poziția consolidată a conducerii de vârf a Republicii Moldova cu privire la implementarea reformelor asumate și a tuturor acordurilor încheiate cu partenerii externi ai țării.De asemenea, am relansat invitația în adresa Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, de a efectua o vizită oficială în țara noastră pe parcursul anului 2020”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Dodon.

La rândul ei, Zinaida Greceanîi a salutat numirea în această funcție a lui Simon Springett și și-a exprimat deplina deschidere pentru pentru coordonarea eficientă a asistenței externe pentru Moldova. cooperare în vederea realizării eficiente a agendei comune, inclusiv în ceea ce privește suportul

„De-a lungul anilor, ONU reprezintă un partener important al Republicii Moldova și al cetățenilor țării. Este un motiv de recunoștință și temei pentru avansarea continuă a colaborării noastre”, a specificat Zinaida Greceanîi.

Simon Springett a exprimat disponibilitatea de a contribui la realizarea așteptărilor de dezvoltare a Republicii Moldova și a îndemnat autoritățile țării să privească echipa Coordonatorului Rezident al ONU în Moldova ca pe o echipă comună.

Simon Springett deține o experiență internațională de 25 de ani în domeniul umanitar și cel al dezvoltării. Coordonatorul Rezident ONU într-o țară este reprezentantul oficial al Secretarului General și urmărește să unească activitatea agențiilor ONU rezidente și nerezidente, fondurilor și programelor ONU.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.4924%
USD USD 17.7711 -0.4911%
RUB RUB 0.2704 -1.0249%
RON RON 4.0440 0.4671%
UAH UAH 0.7243 -0.5356%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile