Logo Realitatea.md

Dodon spulberă zvonurile: „Guvernul Chicu nu pleacă în demisie până la sfârșitul campaniei electorale”

17 Septembrie 2020, 09:35 // Actualitate

Cabinetul de miniștri, condus de premierul Ion Chicu nu pleacă în demisie, dar nici nu va fi demis de opoziție până la sfârșitul campaniei prezidențiale din această toamnă. Cel puțin asta susține șeful statului, Igor Dodon, declarații făcute ieri seara, în cadrul unei ediții speciale la Prime TV.

Foto Simbol

„Guvernul Chicu nu pleacă în demisie până la sfârșitul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Acest Guvern rămâne și își îndeplinește atribuțiile, așa cum este acum, cel puțin până la sfârșitul campaniei pentru prezidențiale. Noi avem majoritatea parlamentară ca să avem acest Guvern. De aceea, cel puțin pentru următoarele două luni să stea liniștiți toți, pentru că acest Guvern, care în opinia mea face față lucrurilor, cu toate riscurile care sunt, acest guvern rămâne și își îndeplinește atribuțiile așa cum este”, a declarat Igor Dodon.

Totuși, Igor Dodon a recunoscut că este nemulțumit față de activitatea Guvernului pe anumite domenii, însă a refuzat să spună despre ce anume este vorba și ce îl face să fie nesatisfăcut.

„Am multe întrebrebări față de acest Guvern, dar hai să vedem cum se ispravește într-o situație foarte dificilă. Imaginați-vă că era Guvernul de anul trecut, de care au râș cei din jur, dar acum situația e foarte dificilă și acești oameni găsesc posibilitatea să susțină cheltuielile bugetare, salariile, pensiile. Nimeni nu este perfect, toți fac greșeli, și președintele țării face greșeli, inclusiv eu”, a mai afirmat Igor Dodon.

Amintim că, la începutul lunii curente, Realitatea.md a dezvăluit că premierul Ion Chicu ar urma în septembrie să demisioneze, conform mai multor surse demne de încredere, din anturajul majorității parlamentare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile