Logo Realitatea.md

Dodon ține piloții moldoveni drept „ostatici electorali”. Adresarea lui Candu către șeful statului (VIDEO)

11 Februarie 2019, 14:06 // Actualitate

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu o adresare către șeful statului, după ce cel din urmă a anunțat despre eliberarea a doi piloți moldoveni, ținuți ostatici de talibani în Afganistan timp de aproape 4 ani.

Mai mult, speakerul l-a învinuit pe Igor Dodon că a intervenit în activitatea autorităților de la noi și, din cauza sa, drumul victimelor a fost redirecționat de la Chișinău la Moscova în scop electoral.

„Este într-adevăr o noutate bună că ostaticii care au fost ținuți mai bine de 3 ani în captivitate în Afganistan - mă refer la Lionel Buruiană și Mihail Crihan - au fost eliberați. Aș vrea să menționez că, prin funcția pe care am deținut-o, am avut acces la informații. 

Am fost informat permanent despre cum instituțiile din țara noastră au depus eforturi ca cei doi cetățeni ai Republicii Moldova să fie eliberați. Autoritățile noastre au fost în legătură constantă și cu familiile și prietenii lor. 

Cu regret, însă, cineva a intervenit în ultimul moment, astfel încât ostaticii au ajuns la Moscova. În scop electoral, se încearcă să se profite de acest lucru și nu o face nimeni altcineva decât președintele Igor Dodon”, a declarat Andrian Candu într-un live pe contul său oficial de Facebook.

„Președintele îi ține acum ca ostatici electorali, ca să profite de eliberarea lor în scop electoral. Astfel de acțiuni sunt ilegale, aceasta poate fi o considerată o crimă împotriva cetățenilor Republicii Moldova. Să intervii în munca autorităților noastre și drumul cetățenilor să fie redirecționat de la Chișinău la Moscova, ca cetățenii noștri să fie ținuți acolo și ca cineva să profite electoral deja trei luni...”, a mai adăugat acesta.

Mă bucur că piloții Mihail Crihan și Lionel Buruiană se întorc acasă. Consider inacceptabil ca cetățenii țării să ajungă ostatici ai jocurilor politice.

Publicată de Andrian Candu pe Luni, 11 februarie 2019

Deocamdată, Președinția Republicii Moldova nu a venit cu vreun comentariu la declarațiile de mai sus. Anterior, șeful statului a negat prin serviciul de presă că ar face campanie electorală PSRM-ului, aceasta chiar dacă a fost sancționat de CEC cu avertisment.

CITEȘTE ȘI:

Momentul în care piloții moldoveni eliberați din Afganistan coboară din avion (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2684 -0.6041%
USD USD 17.4021 -0.4331%
RUB RUB 0.2731 -0.2192%
RON RON 4.0326 -0.6186%
UAH UAH 0.7343 0.1910%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile