Logo Realitatea.md

Dodon vrea din nou coaliție cu PAS și Platforma DA. Propune ca săptămâna viitoare să aibă întrevederi cu liderii partidelor anti-oligarhice

19 Iunie 2020, 08:49 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, vine cu un apel către toate partidele anti-oligarhice de a-și consolida forțele, pentru a „elibera Parlamentul de bandiți”. În acest consens, Dodon spune că e disponibil săptămâna viitoare să aibă o întrevedere cu liderii acestor formațiuni.

În cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Dodon a afirmat că există trei scenarii în acest sens:

  • Rămâne Guvern minoritar,
  • Se face o coaliție de „salvare națională” între PSRM, PDM, PAS și DA,
  • Cele patru partide anti-oligarhice se întâlnesc și decid că meargă la alegeri parlamentare anticipate.

„Eu sunt disponibil săptămâna viitoare să avem o discuție cu liderii acestor formațiuni – Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase. Ce facem mai departe? Este una dintre cele mai actuale întrebări în Republica Moldova. În prezent, Parlamentul deja nu mai corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie, iar Guvernul are o susținere parlamentară la limită. Toate partidele anti-oligarhice din Parlament trebuie să își consolideze eforturile pentru a elibera Legislativul de bandiți”, a spus Dodon.

Amintim că, la începutul verii, anul trecut, PSRM a făcut coaliție cu PAS și Platforma DA, fapt care a dus la debarcarea lui Plahotniuc de la putere. Ulterior, tot socialiștii au fost cei care au demis Guvernul Sandu, pe motiv că nu ar face față și au făcut coaliție cu PDM, care acum s-a divizat și din 30 de deputați a rămas cu 13, fapt ce a dus la risiparea coaliției PSRM-PDM, având doar 50 de deputați, ceea ce presupune că Guvernul Chicu ar putea fi demis în orice moment, întrucât nu va avea susținere majoritară din partea majorității parlamentare.

Citeste tot despre: coaliție, Dodon, PAS, PDM, Platforma DA, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile