Logo Realitatea.md

Dodon vrea să arate că ține „mâna pe puls”, iar imaginile cu Plahotniuc nu-i strică relația cu Rusia. Chiar azi s-a întâlnit cu ambasadorul (FOTO)

05 Iunie 2020, 16:52 // Politica

După ce deputații Iurie Reniță și Lilian Carp au prezentat noi secvențe video de la întâlnirea dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, în vara anului trecut, în care primul se lăuda cum a strigat la Kozak și i-a scris „note” lui Putin, șeful statului vrea să arate că ține „mâna pe puls”, iar imaginile nu sunt în măsură de a-i afecta relațiile cu Federația Rusă. Astfel, tocmai azi acesta a avut o înrevedere cu ambasadorul rus la Chișinău Oleg Vasnețov, care i-a transmis invitația oficială din partea lui Vladimir Putin de a participa la parada Victoriei, care va avea loc la Moscova pe data de 24 iunie.

foto: facebook.com/dodon.igor1

„Am discutat un spectru larg de chestiuni legate de consolidarea și dezvoltarea parteneriatului strategic dintre țările noastre. În mod separat, am discutat despre măsurile întreprinse de autoritățile ambelor state în lupta cu răspîndirea coronavirusului. Totodată, domnul Vasnețov mi-a transmis invitația oficială din partea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a participa la parada Victoriei, care va avea loc la Moscova pe data de 24 iunie, la 75 de ani de cînd o asemenea paradă s-a desfășurat în Piața Roșie”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook ca urmare a întrevederii.

Aceasta a mai menționat că a confirmat participarea delegației oficiale a Republicii Moldova la acest eveniment. „De asemenea, la parada din Moscova, alături de militarii altor state, va participa și un contingent de militari din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova”, a reiterat președintele Dodon în pofida criticilor aduse precum că ar merge la paradă cu contingentul militar în pofida riscului infectării cu COVID-19.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile