Logo Realitatea.md

Dodon vrea să controleze direct Guvernul? Le-a înaintat miniștrilor o foaie de parcurs, iar mâine va participa la ședința Executivului (VIDEO)

14 Noiembrie 2019, 15:19 // Politica

După ce și-a dat din cadrul aparatului prezidențial șase persoane pentru a crea un nou Guvern, Igor Dodon le-a înmânat noilor miniștri și prim-ministrului o foaie de parcurs de care urmează să se ghideze în activitate și să o implementeze imediat de la preluarea conducerii Executivului.

În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului noului Cabinet de miniștri, Igor Dodon, a dat citire foii de parcurs, unde se regăsesc mai multe subiecte de ordin social, economic și de continuare a reformei justiției.

De asemenea, după depunerea jurământului, premierul Ion Chicu a declarat că mâine va avea loc prima ședință a noului Guvern, la care va participa și președintele țării, Igor Dodon.

Care ar fi motivul participării lui Dodon la această ședință, Chicu a evitat să spună, însă un lucru pare a fi clar: șeful statului își dorește să controleze direct activitatea miniștrilor, lucru care contravine cutumelor, precum și Constituției Republicii Moldova, care prevede că puterile în stat sunt separate, iar, inclusiv președintele nu poate influența asupra deciziilor acestora.

Dodon vrea să controleze direct Guvernul? ????

???? După ce și-a dat din cadrul aparatului prezidențial șase persoane pentru a crea un nou Guvern, Igor Dodon, le-a înmânat noilor miniștri și prim-ministrului o foaie de parcurs de care urmează să se ghideze în activitate și să o implementeze imediat de la preluarea conducerii Executivului. ❗https://bit.ly/2Kkn1vJ❗

Publicată de realitatea.md pe Joi, 14 noiembrie 2019
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile