Logo Realitatea.md

Dodon vrea să controleze direct Guvernul? Le-a înaintat miniștrilor o foaie de parcurs, iar mâine va participa la ședința Executivului (VIDEO)

14 Noiembrie 2019, 15:19 // Politica

După ce și-a dat din cadrul aparatului prezidențial șase persoane pentru a crea un nou Guvern, Igor Dodon le-a înmânat noilor miniștri și prim-ministrului o foaie de parcurs de care urmează să se ghideze în activitate și să o implementeze imediat de la preluarea conducerii Executivului.

În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului noului Cabinet de miniștri, Igor Dodon, a dat citire foii de parcurs, unde se regăsesc mai multe subiecte de ordin social, economic și de continuare a reformei justiției.

De asemenea, după depunerea jurământului, premierul Ion Chicu a declarat că mâine va avea loc prima ședință a noului Guvern, la care va participa și președintele țării, Igor Dodon.

Care ar fi motivul participării lui Dodon la această ședință, Chicu a evitat să spună, însă un lucru pare a fi clar: șeful statului își dorește să controleze direct activitatea miniștrilor, lucru care contravine cutumelor, precum și Constituției Republicii Moldova, care prevede că puterile în stat sunt separate, iar, inclusiv președintele nu poate influența asupra deciziilor acestora.

Dodon vrea să controleze direct Guvernul? ????

???? După ce și-a dat din cadrul aparatului prezidențial șase persoane pentru a crea un nou Guvern, Igor Dodon, le-a înmânat noilor miniștri și prim-ministrului o foaie de parcurs de care urmează să se ghideze în activitate și să o implementeze imediat de la preluarea conducerii Executivului. ❗https://bit.ly/2Kkn1vJ❗

Publicată de realitatea.md pe Joi, 14 noiembrie 2019
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.2683%
USD USD 17.3212 -0.1769%
RUB RUB 0.2742 0.4764%
RON RON 4.0350 0.2659%
UAH UAH 0.7352 -0.0408%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

06 dec, 15:15 //

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

10 dec, 15:02 //

Patru persoane, reţinute de CNA într-o nouă schemă de corupție la Primăria Chișinău și ASP. Șefă de direcție, filmată cum ia mită (VIDEO)