Logo Realitatea.md

Doi bărbați fără loc permanent de trai, reținuți pentru omorul altui boschetar. Riscă până la 15 ani de detenție

21 Septembrie 2020, 13:10 // Societate

Doi bărbați cu vârstele de 39 ani și 43 de ani, fără loc permament de trai, au fost reținuți de către ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica și angajații Direcției de Poliție Chișinău, de comun cu procurorul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Botanica, pentru comiterea unui omor intenționat.

foto: politiacapitalei.md

Polițiștii au fost sesizați la data de 9 septembrie, de către locatarul unui bloc de locuit amplasat pe strada Independenței, precum că a depistat cadavrul unui bărbat în spatele unui garaj. La locul faptei s-a deplast grupa operativă a inspectoratului și medicul legist. La examinarea cadavrului de către medicul legist au fost depistate mai multe plăgi tăiate-înțepate în regiunea capului și feței, care au dus la decesul bărbatului. Victima s-a dovedit a fi în vârstă de 44 ani și era fără loc permanent de trai.

Pe cazul dat forțele de ordine au dispus un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală, pentru a identifica și reține făptașii.

Urmare a măsurilor întreprinse de către forțele de ordine, suspecții în comiterea infracțiunii au localizați și reținuți. În cadrul acțiunilor procesual-penale indivizii și-au recunoscut vinovăția comunicând că se cunoșteau cu victima. Iar în ziua când s-a produs crima au consumat împreună băuturi alcoolice după care între victimă și suspecți s-a iscat un conflict. Ulterior, indivizii i-au aplicat mai multe lovituri cu un robinet în regiunea capului, după care au plecat de la locul comiterii infracțiunii.

Indivizii nu sunt la prima abatere aceștia fiind judecați pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii și furt.

Suspecții în comiterea infracțiunii au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetatți penal pentru „omor intenționat”, care conform  legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 10 la 15 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile