Logo Realitatea.md

Doi bărbați din Camenca, reținuți pentru furtul unei camionete de pe teritoriul unei întreprinderi din Dobrogea

21 Octombrie 2020, 12:20 // Societate

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sectorului Botanica din cadrul Direcției de Poliție Chișinău, în urma măsurilor speciale de investigație au reținut doi indivizi care au furat o camionetă. Aceștia s-au dovedit a fi în vârstă de 37 și 42 ani, originari din raionul Camenca.

Embed:

Polițiștii au fost alertați de către un locuitor al comunei Dobrogea, municipiul Chișinău, comunicând că de pe teritoriul unei întreprinderi a fost răpită o camionetă „Mercedes Benz”. La fața locului s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a declarat forțelor de ordine că a parcat unitatea de transport pe teritoriul întrepriderii în noaptea de 16 octombrie, iar dimineață când a venit nu a mai găsit-o. Suma prejudiciului constituie 200.000 lei.

Polițiștii au dispus desfășurarea unor măsuri speciale de investigație pentru depistarea vehiculului, cât și a făptașilor care au comis răpirea unității de transport. Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către polițiști, automobilul a fost depistat în sectorul Buiucani, iar în automobil suspecții în comiterea infracțiunii.

Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual-penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au pătruns pe teritoriul întreprinderii unde au văzut unitatea de transport și profitând că nu este nimeni, aceștia au furat automobilul părăsind locul comiterii infracțiunii. Aceștia nu sunt la prima abatere, anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al DP Chișinău și cercetați penal pentru „Furt”, iar conform legislației aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.0000%
USD USD 17.2289 0.0000%
RUB RUB 0.2279 0.0000%
RON RON 4.2084 0.0000%
UAH UAH 0.6057 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile