Logo Realitatea.md

Doi cetățeni turci nu au fost lăsați să intre în Moldova, după ce au prezentat permise de ședere false pentru țară UE

24 August 2019, 13:03 // Societate

Doi cetățeni de origine kurdă, locuitori din sud-estul Turciei, au prezentat polițiștilor de frontieră două permise de ședere cipriote falsificate. Cazul a fost înregistrat ieri, 23 august, în timpul efectuării controlului de frontieră la ruta Chișinău-Kiev.

Foto Simbol

Pentru formalitățile de control s-au apropiat doi bărbați de 24 și 38 de ani, care s-au legitimat în baza pașapoartelor eliberate de autoritățile din Turcia. În timpul verificării documentelor, dar și în discuție cu aceștia s-a aflat că urmează să ajungă în Cehia. Conform unor bănuieli rezonabile de existență a documentelor falsificate și în cooperare colegii din Biroul Migrație și Azil al MAI, polițiștii de frontieră au solicitat să prezinte acte care le-ar permite șederea legală într-un stat european.

În acest sens, bărbații au înmânat pentru control permise de ședere, care ar fi emise de autoritățile cipriote. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, polițiștii de frontieră constatând că nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unor acte autentice, acestea fiind falsificate.

Din cercetările primare s-a aflat că cei doi cetățeni turci ar fi fost ajutați de o persoană străină la perfectarea actelor contrafăcute, inclusiv la organizarea călătoriei acestora în Cehia.

Pe faptul celor depistate, ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală din Aeroportul Internațional Chișinău continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. Străinilor nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile