Logo Realitatea.md

Doi deputați PAS îl acuză pe Dodon că ar fi implicat în preluarea de către ruși administrarea Aeroportului din Chișinău

23 Decembrie 2019, 13:45 // Actualitate

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco și Mihai Popșoi, au venit cu o reacție referitor la faptul că NR Investments Ltd, compania deținută de miliardarul Nat Rothschild, a anunțat că renunță la cele 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, precum și faptul că după aceasta administrarea aerogării a revenit unei companii ruse.

Potrivit celor doi deputați PAS, șeful statului Igor Dodon s-ar face vinovat de faptul că Rothschild a renunțat la gestionarea temporară a treburilor Aeroportului Internațional Chișinău, precum și faptul că acestea au fost preluate de către compania Komaksavia Airport Invest Ltd, deținută de către miliardarul rus Andrei Goncearenko.

Mai jos găsiți declarațiile lui Litvinenco și Popșoi.

La rândul său, Igor Dodon, a declarat că nu știe nimic despre preluarea atribuțiilor de către compania miliardarului rus.

Amintim că, astăzi, NR Investments Ltd, compania deținută de miliardarul Nat Rothschild, a anunțat că renunță la cele 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Ulterior, Andrei Goncearenko, miliardarul rus beneficiar al companiei Komaksavia Airport Invest Ltd care deține 95% din capitalul Avia Invest, a venit cu o declarație de presă printr-un comunicat plasat pe Facebook, unde vorbește despre planurile de viitor ce urmează să le realizeze la Aeroportul Internațional din Chișinău.

De asemenea, și democratul Andrian Candu s-a arătat nemulțumit de noile mișcări ce țin de administrarea aeroportului din Chișinău.

Vedeți și: (VIDEO) Miliardarul Rothschild a renunțat la aeroport. Dodon a dat de înțeles că asta s-ar datora Guvernului Chicu

Candu, despre declarațiile lui Dodon despre Aeroport și Portul Giurgiulești: Alianța pro-rusă PSRM-ACUM vrea să le dea pe mâna rușilor

Andrian Candu regretă decizia miliardarului Nat Rothschild! „Aeroportul a ajuns sub influența Rusiei”

Goncearenko, miliardarul rus în mâinile căruia este aeroportul nostru, și-a enumerat prioritățile

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3526 0.4771%
USD USD 17.8588 0.1851%
RUB RUB 0.2732 -1.1220%
RON RON 4.0252 0.3866%
UAH UAH 0.7282 -0.0686%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile