Logo Realitatea.md

Doi foști miniștri în Guvernul Sandu și un fost ministru în Guvernul Filat! Maia Sandu a oferit primele trei nume ale viitorilor săi consilieri prezidențiali

30 Noiembrie 2020, 12:21 // Actualitate

Trei foști miniștri, inclusiv doi din Guvernul condus de Maia Sandu, se vor regăsi în funcții și la Președinția condusă de aceasta. Este vorba despre Ala Nemerenco, ministră a Sănătății în Guvernul Sandu, și Olesea Stamate, ministră a Justiției în Cabinetul de Miniștri condus de aceasta. Totodată, va avea o funcție în Cabinetul prezidențial al președintelui ales și fostul ministru al Finanțelor în guvernele Filat și Leancă, Veaceslav Ioniță.

colaj: realitatea.md

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri cu președintele ales, Maia Sandu a spus că este gata să ofere astăzi doar trei nume ale viitorilor săi consilieri prezidențiali:

  • Ala Nemerenco – consilier pe Probleme Sociale și, în special, Sănătate;
  • Veaceslav Negruță– consileir pe Economie;
  • Olesea Stamate– consilier pe Justiție.

„Mai sunt și alți oameni cu care discut. Atunci când o să avem deciziile finale o să vi le comunic pe toate”, a mai spus președintele ales.

Cât ține de fostul său partener de coaliție Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne în Guvrnul Sandu, președintele ales al țării a spus că nu a discutat acest subiect cu Andrei Năstase.

Anterior, în spațiul public s-a discutat că fostul consilier al prim-ministrei Maia Sandu pe politică externă și planificare strategică, Vladislav Kulminski ar fi refuzat propunerea Maiei Sandu de a o consilia la Președinție, pe motiv că pleacă la muncă în Africa pentru jumătate de an.

Vedeți și: Maia Sandu a anunțat când va renunța la președinția PAS (VIDEO)

Maia Sandu, la primul interviu mare cu jurnaliștii: „Cea mai scurtă cale pentru a ajunge la anticipate este demisia acestui Guvern”

Urmăriți aici sesiunea de întrebări și răspunsuri cu președintele ales Maia Sandu:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile