Logo Realitatea.md

Doi frați din Dondușeni, reținuți după ce s-au luat la ceartă cu un bărbat, l-au bătut, iar unul a și tras în victimă cu o armă pneumatică

27 Octombrie 2020, 13:11 // Societate

Doi frați de 24 și 36 ani, originari dintr-o localitate din raionul Dondușeni, au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 zile, pentru comiterea unui act de huliganism. Cei doi s-au luat la ceartă, iar mai apoi l-au luat la pumni pe un bărbat care le-a făcut observație că vorbeau cu cuvinte necenzurate. Ulterior, unul dintre frați a scos un pistol pneumatic efectuând câteva împușcături în direcția victimei.

Embed:

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție a sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție Chișinău a fost sesizat pe data de 9 octombrie, prin intermediul serviciului unic 112, de către un bărbat care a fost martor la un conflict care a generat în bătaie pe strada Albișoara. La fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

La locul faptei, victima, un bărbat  în vârstă de 52 de ani, a comunicat forțelor de ordine că, în timp ce făcea cumpărături, pe stradă se deplasau doi indivizi în stare de ebrietate și care vorbeau cu cuvinte necenzurate. Bărbatul le-a făcut observație să vorbească mai încet și fără cuvinte necenzurate. Astfel, între ei s-a iscat un conflict care a generat în bătaie.

Agresorii i-au aplicat bărbatului mai multe lovituri în regiunea capului și a corpului. Totodată, unul din agresori a scos și efectuat câteva împușături în direcția acestuia dintr-o armă pneumatică cauzându-i dureri fizice, după care au părăsit locul comiterii infracțiunii. Victima a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Urmare a măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Rîșcani, suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți.

În cadrul acțiunilor procesual-penale acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că în acel moment se aflau în stare de ebrietate.

Actualmente, cei doi sunt cercetați penal pentru huliganism agravat. Conform legislației penale în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.0000%
USD USD 17.2289 0.0000%
RUB RUB 0.2279 0.0000%
RON RON 4.2084 0.0000%
UAH UAH 0.6057 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile