Logo Realitatea.md

Doi miniștri și trei deputați au devenit vicepreședinți ai PDM, după „reformarea partidului”

10 Septembrie 2020, 11:22 // Politica

Consiliul Politic Național (CPN) al Partidului Democrat din Moldova (PDM) a ales șase noi vicepreședinți, unde se regăsesc și doi miniștiri democrați din Guvernul Chicu.

Foto: PDM

Astfel, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov, precum și ministrul Apărării Alexandru Pînzari au devenit deja și vicepreședinți ai PDM.

De asemenea, președinta Organizației teritoriale Șoldănești a PDM, deputată în Parlament, Svetlana Rotundu, președintele Organizației teritoriale Hâncești a PDM, deputatul Ghenadie Buza, președintele Organizației teritoriale Glodeni a PDM, deputatul Ion Leucă și președintele Organizației de Tineret a PDM, Vadim Jora, au devenit vicepreședinți ai Partidului Democrat.

Totodată, la ședința CPN de ieri, a fost aleasă o nouă componență a Biroului Executiv al PDM, care include noii vicepreședinți ai formațiunii, precum și pe viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic și ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean.

Un an în urmă, la Congresul IX extraordinar al PDM, președintele Pavel Filip a declarat că Partidul Democrat trece printr-un amplu proces de transformări, pentru a deveni „un partid politic autentic, stimat și apreciat de cetățeni”.

Precizăm că, în ultimele luni, mai bine de jumătate din deputații democrați, care au ajuns în Parlament pe lista PDM au părăsit fracțiunea și au aderat la alte partide, acuzându-l pe Pavel Filip de acest lucru, deoarece ar duce o politică internă „proprie”. De asemenea, și unele organizații teritoriale sau membri ai acestora s-au detașat de la PDM.

Foto: PDM

Citeste tot despre: CPN, deputați, miniștir, PDM, vicepreședinți
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 -0.5862%
USD USD 16.6303 0.0211%
RUB RUB 0.2215 -0.4494%
RON RON 4.0373 -0.5983%
UAH UAH 0.5908 -0.2869%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile