Logo Realitatea.md

Doi moldoveni, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de omor și sustragerea bunurilor materiale, reținuți la frontiera din nordul țării

02 August 2016, 20:04 // Societate

Doi tineri moldoveni, în vârstă de 21 și 27 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de omor și sustragerea bunurilor materiale, au fost depistați și reținuți de Polițiștii de frontieră. Ambii suspecți au fost reținuți la nordul Republicii Moldova.

Foto: bo

În primul caz, la data de 31 iulie a.c., la nivelul Sectoarelor Poliției de Frontieră ”Criva” și ”Briceni” a parvenit solicitarea din partea reprezentanților Inspectoratului de Poliție Briceni, privind reţinerea unui moldovean de 21 de ani, care este bănuit în comiterea unui omor. Tânărul a încercat să se ascundă, după ce a înjunghiat pe amicul său de pahar. Urmare a acțiunilor întreprinse operativ, polițiștii de frontieră ajutați de colegii patrupezi, Alîi și Leo, au reușit să rețină persoana bănuită, ascunsă într-un lan de floarea soarelui din proximitatea orașului Lipcani. Conform procedurilor legale, tânărul a fost predat Inspectoratului de Poliţie Briceni, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor ce se impun.

În cea de-a doua reținere, la data de 1 august a.c., în punctul de trecere Ocnița-feroviar, un călător a solicitat ajutorul polițiștilor de frontieră, în vederea identificării unei persoane necunoscute care i-a sustras poșeta, unde avea actele de identitate şi mijloace financiare. În context, angajații Sectorului Poliției de Frontieră ”Ocnița” au inițiat acțiuni operative de căutare a hoțului. La scurt timp, în sala de așteptare a gării a fost identificat un bărbat de 27 de ani, pe care victima l-a recunoscut ca cel ce i-a sustras bunurile. Tânărul moldovean a fost transmis angajaţilor Inspectoratului de Poliţie Ocniţa, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor infracțiunii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile