Logo Realitatea.md

Doi moldoveni au vrut să treacă frontiera cu România cu acte false

04 Iunie 2020, 16:11 // Societate

Două permise de conducere cu indici de falsificare au fost depistate de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Galați. Incidentele au fost consemnate pe direcția ieșire din țară, în dimineața zilei de astăzi, 4 iunie curent.

Foto: border.gov.md

Primul document identificat neveridic cu ajutorul tehnicii din dotare a fost permisul de conducere care ar fi eliberat de către autoritatea competentă din România. Acesta se afla în bagajul de mână al cetățeanului Republicii Moldova, în vârstă de 36 ani, domiciliat în municipiul Chișinău. Audiat, bărbatul a declarat că actul urma să-l transmită unui prieten din Germania.

Al doilea caz a fost înregistrat la scurt timp. Un alt conațional, aflat ca pasager într-un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter, a oferit actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. În baza analizei de risc, polițistul de frontieră a recurs la verificări suplimentare. Astfel, în bagajul personal, a fost depistat un permis de conducere cu elementele de protecție lipsă, care ar fi fost emis de autoritățile naționale. Întrebat, moldoveanul, în vârstă de 43 ani, a comunicat că a obținut permisul în urmă cu cinci ani contra sumei de 20 euro. Avea nevoie de el pentru a-l prezenta pe teritoriul Uniunii Europene.

Actele au fost ridicate și transmise către laborator pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliție de Frontieră Giurgiulești continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. În cazul în care va fi demonstrată vinovăția, persoanele riscă amendă în mărime până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile