Logo Realitatea.md

Doi moldoveni, prinși la cules cânepă în zona de frontieră, ambele acțiuni fiind ilegale

05 August 2020, 14:00 // Societate

Doi moldoveni au fost reținuți de polițiștii de frontieră din Lipcani în momentul în care se aflau ilegal în zona de frontieră la cules cânepă, activitate, la fel, ilegală. Aceștia au încercat să fugă și să scape de o sacoșă plină cu canabis. Ulterior, câinele de serviciu Leo a identificat locul de unde au fost culese plantele. Incidentul a fost consemnat ieri, 4 august, în cadrul operațiunii MAC-2020.

foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră au acționat în baza unei informații operative, parvenită în adresa Direcției regionale Nord. Ca urmare, aproximativ la o mie de metri de la hotarul țării au fost observate două persoane. Una din ele ținea în mână o sacoșă de culoare neagră. După ce persoanele au observat că sunt monitorizate de către angajații Direcției, au aruncat sacoșa în niște tufișuri și au încercat să fugă de la fața locului.

Tinerii originari din raionul Briceni, în vârstă de 20 și 39 de ani, au fost reținuți imediat, iar în scurt timp a sosit și grupa de intervenție în componență cu patrupedul de serviciu Leo.

Din cercetările preliminare, s-a stabilit că în pachetul aruncat se afla o masă vegetală de culoare verde asemănătoare cu canabis. Cu ajutorul lui Leo a fost identificat și locul unde creșteau plantele. Au fost prelevate probe, iar cânepa depistată a fost smulsă și depozitată în camera corpurilor delicte.

Polițiștii de frontieră întreprind cercetări pe marginea acestui caz până la elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea măsurilor stabilite de legislația în vigoare.

Foto: border.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile