Logo Realitatea.md

Doi moldoveni și un român riscă să fie cercetați penal! Au încercat să treacă frontiera cu acte false

18 Iulie 2019, 17:05 // Societate

Doi cetățeni moldoveni și un român au încercat să treacă frontiera de stat cu acte falsificate. Este vorba de două asigurări auto Carte Verde și un certificat de înmatriculare fals care au fost depistate de către polițiștii. Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză pentru confirmarea falsului în acte.

Foto: border.gov.md

Doi cetățeni moldoveni au încercat să părăsească țara, prezentând pentru mijloacele de transport asigurări auto internnaționale Cartea Verde falsificate. Primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere Briceni, fiind documentat un bărbat de 54 de ani.

Printre documentele prezentate pentru mijlocul de transport de model MERCEDES s-a regăsit polița de asigurare auto franceză, la care inscripțiile neautentice, greșeli gramaticale și lipsa informației în bazele de date lipseau.

Cea de-a doua tentativă de trecere a frontierei cu asigurarea auto Cartea Verde neveridică a fost deconspirată de polițiștii de frontieră din punctul de trecere ”Grimăncăuți”. Persoana care a prezentat actul falsificat este cetățean moldovean, în vârstă de 50 de ani.

Angajații Poliției de Frontieră au constatat aceleași tertipuri de contrafacere a documentului, obținut de la una din companiile de asigurări franceze. Ambele asigurări auto au fost ridicate, iar polițiștii de frontieră investighează cazurile sub toate aspectele legale.

Totopdată și un cetățean al României riscă dosar penal pentru uz de fals în acte oficiale. Bărbatul de 43 de ani s-a prezentat în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de intrare în țară, la volanul unei Skode Superb. În timpul controlului al documentelor, polițiștii de frontieră au observat elemente neautentice în certificatul de înmatriculare, care ar fi eliberat de autoritățile bulgare.

Cercetarea amănunțită al acestuia, cu tehnica din dotare, a confirmat suspiciunile angajaților Poliției de Frontieră, certificatul de înmatriculate prezenta semne clare de contrafacere. Conducătorul auto a declarat că nu cunoaște, ba mai mult a rămas uimit prin faptul că nu este la prima sa călătorie cu acest mijloc de transport.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile