Logo Realitatea.md

Doi profesori, doi juriști și un economist. Cine sunt candidații de pe circumscripția nr.11, Fălești

11 Februarie 2019, 20:00 // Politica

Șase candidați au fost înregistrați pe circumscripția uninominală nr.11, Fălești, la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Este vorba despre Iraida Bînzari de la PDM (nr.1); Oleg Savva de la PSRM (nr.2); Valeriu Muduc de la PCRM (nr.3); Alexandr Severin de la Partidul Nostru (nr.4); Alexandru Botnar de la Partidul ȘOR (nr.5) și Vasili Tataru de la Blocul ACUM DA PAS (nr.6).

Foto: Vasili Tataru, Iraida Bînzari, Alexandr Severin, Oleg Savva

Prima pe listă este candidata PDM Iraida Bînzari. În documentul privind datele biografice, a indicat că este președinta raionului Fălești. Vezi aici declarația sa de avere.

Oleg Savva este jurist de profesie și a mai fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. El este candidatul cu nr.2 de pe lista circumscripției uninominale nr.11 din partea socialiștilor. Citește și declarația sa de avere.

Cu nr. 3 pe aceeași circumscripție, candidează Valeriu Muduc de la comuniști. Acesta este economist de profesie, iar anterior, a deținut funcția de secretat în cadrul Comitetului general al PCRM. Citește aici declarația de avere a candidatului cu pricina.

Următorul candidat cu nr.4 este Alexandr Severin de la Partidul Nostru. El a muncit în calitatea de profesor de educație fizică la Liceul „Mihai Eminescu” din orașul Fălești. Află ce venit a indicat în declarația sa de avere.

Alexandru Botnar cu nr.5 pe listă din partea partidul ȘOR este unicul candidat a cărui viză de reședință este la Orhei și nu la Fălești. El este jurist de profesie. A activat în calitate de consilier din partea aceluia partid în cadrul Consiliului municipiului Orhei, dar și în calitate de șofer. Mai multe despre candidat citește și aici.

Ultimul pe lista circumscripției în cauză, cu nr.6, este Vasili Tataru, candidatul Blocului ACUM DA PAS. El este profesor de limba şi literatura română, și limba franceză la Liceul Teoretic „Academia copiilor” din Chișinău. Citește declarația sa de avere.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile