Logo Realitatea.md

Doi soți și un complice spălau bani grei printr-o rețea de restaurante din Chișinău. Bugetul statului, prejudiciat cu milioane de lei!

22 Martie 2018, 10:42 // Societate

UPDATE: Fondatorul Club Royal Park, Andrei Gargalîc, un apropiat al autorității criminale Grigore Caramalac, este cel care a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. În aceeași cauză au fost trimise pe banca acuzaților soția lui Gargalîc și contabila întreprinderilor, aflate în proprietatea acestora.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în instanța de judecată cauza penală prin care două societăți cu răspundere limitată (SRL), prestatoare de servicii hoteliere și alimentație publică, și administratorii acestora, sunt învinuiți de săvârșirea evaziunii fiscale în proporţii deosebit de mari.

Foto: pexels.com

Potrivit circumstanțelor cauzei penale, în perioada ianuarie 2013 – octombrie 2017, fondatorul societăților comerciale, împreună cu soția sa în calitate de director și o persoană din subordine – contabilul șef, controlând direct și prin intermediul persoanelor interpuse activitatea mai multor agenți economici din orașul Chișinău, au săvârșit acțiuni de eschivare de la achitarea impozitelor şi taxelor, prin includerea în documente contabile, fiscale şi financiare a datelor vădit denaturate privind veniturile şi cheltuielile, a unor cheltuieli care nu au fost folosite în activitatea societăților şi care au la bază operaţiuni ce nu au existat. Astfel, prin neachitarea impozitelor și taxelor, bugetului public național i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 6 668 000 lei.

În urma perchezițiilor efectuate de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au fost depistate și ridicate mijloace financiare necontabilizate, calculatoare, aparate de casă, suporturi electronice pe care se păstrează evidența contabilă, documente fiscale și documente contabile, înscrisuri de ciornă, precum și alte obiecte și documente.

În privința membrilor grupului criminal au fost aplicate măsuri preventive sub formă de arest și eliberare provizozie sub control judiciar.Totodată, în cadrul urmăririi penale a fost recuperată cu achitarea la bugetul public a sumei.

Cei trei făptuitori riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167.500 de lei la 267.500 de lei sau în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar cele două societăți comerciale - amendă în mărime de la 200.000 de lei la 350.000 de lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea.

CITEȘTE ȘI:

Andrei Gargalîc și soția sa, învinuiți de evaziune fiscală, plasați după gratii pentru 30 de zile

Imagini FOTO de la perchezițiile PCCOCS și INI! Cum arată casa și garajul lui Andrei Gargalîc, „omul interlopului Caramalac”

Citeste tot despre: bugetul statului, milioane de lei, PCCOCS
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile