Logo Realitatea.md

Donații și cadouri, în ajun de Sfântul Vasile! Inspectorii de patrulare au fericit mai multe familii de țară (VIDEO)

13 Ianuarie 2017, 15:03 // Societate

Moș Crăciun există, iar de această dată solii acestuia au fost inspectorii de patrulare. În ajunul Sfântului Vasile, polițiștii au vrut să aducă bucurii pe fețe de copii. Ei au venit cu donații și cadouri pentru mai multe familii din țară. Dulciurile, fructele și jucăriile i-au făcut fericiți pe mulți dintre micuții, care știu ce înseamnă lipsuri.

Embed:

Angela Diaconu, care locuiește în comuna Stăuceni, crește singură trei copii, dintre care unul merge la grădiniță. Femeia susține că o duce foarte greu de când a fost părăsită de tatăl copiilor, iar ajutorul social nu îi ajunge pentru a-și întreține micuții.

„Trăiesc singură, numai cu banii din ajutorul social 1.500 lei câte 500 lei primesc indemnizație pentru Patricia și 1000 lei primesc ajutor social. Și din acești bani mă țin cu trei copii. Banii îmi ajung pentru comunale, deja pentru hrana la copii și dacă m-ai ajunge pentru haine la copii”, a povestit aceasta pentru Realitatea TV.

Cei patru locuiesc într-o încăpere sărăcăcioasă, cu pereții aproape să se dărâme, care nu le aparține. Camera nu dispune de comodități, însă femeia se bucură că are acum măcar o sobă, care îi asigură căldura pentru micuții ei.

„Soba a apărut acum un an, până acum mă încălzeam la cămin și tot am probleme cu lemnele, dar sunt oameni buni și m-au ajutat cu lemne, cred că pe anul acesta îmi ajunge, dar până acum nu am avut”, a mai relatat Angela.

Pentru a le asigura copiilor o sărbătoare adevărată, dar și pentru a o susține pe mama lor, ofițerii de la Inspectoratul Național de Patrulare au venit cu îmbrăcăminte pentru cei mici, produse alimentate și de igienă. Solii lui Moș Crăciun nu au uitat nici de lucruri mici, care pot bucura un suflet de copil. Astfel, fiecare dintre cei trei a primit în dar jucării și dulciuri.

„Istoria doamnei Angela Diaconu ne-a sensibilizat foarte tare pe toți inspectorii de patrulare și am decis să venim cu ceva daruri pentru familia ei, dat fiind faptul că crește trei micuți. Am colectat din sursele noastre a inspectorilor de patrulare mai multe lucruri ceea ce ține de igiena personală pentru dânsa și pentru micuți, produse alimentare și ceva din fructe și vitamine”, a precizat inspectorul de patrulare Uliana Catană.

De ajutoare din partea polițiștilor de patrulare vor beneficia mai multe familii din țară, istoriile cărora au fost selectate de pe rețelele de socializare și din presă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile