Logo Realitatea.md

Donald Trump afirmă că Google, Facebook, Amazon s-ar putea afla într-o „situaţie antitrust"

31 August 2018, 11:44 // În lume

Preşedintele SUA, Donald Trump, continuă criticile la adresa giganţilor online, inclusiv Google, Facebook, Amazon, despre care spune că cenzurează conservatorii, afirmând că aceste companii ar putea să se afle în situaţia în care sunt vinovate de încălcarea legislaţiei antitrust.

Foto Simbol

„Nu voi comenta cu privire la divizare, fie că este vorba despre Amazon, ori Facebook. După cum ştiţi, mulţi oameni cred că este o situaţie foarte antitrust, cele trei (companii). Dar eu nu voi comenta despre acest lucru ", a declarat Trump într-un interviu acordat joi agenţiei Bloomberg.

Trump a reiterat pentru a treia zi acuzaţia potrivit căreia „conservatorii au fost trataţi foarte nedrept" de către Google. În ultimele săptămâni, Donald Trump a criticat industria de socializare online, afirmând că unele companii „discriminează total vocile republicane şi conservatoare".

Liderul de la Casa Albă a acuzat marţi compania Google că „suprimă" mass-media conservatoare/republicană, „ascunde informaţiile şi ştirile care sunt bune", şi în schimb afişează doar articole de la „presa ştirilor false". Reprezentanţii Google au respins acuzaţiile: „Motorul nostru de căutare nu este utilizat pentru a stabili o agendă politică. Nu alterăm rezultatele căutărilor spre o anume ideologie politică".

Larry Kudlow, directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, a anunţat ulterior că Administraţia SUA analizează posibilitatea introducerii unor reglementări care să vizeze Google.

Joi, senatorul republican Orrin Hatch a cerut Comisiei Federale pentru Comerţ (FTC) să analizeze practicile Google privind căutările online şi publicitatea digitală, afirmând că indiciile privind potenţiale practici anticoncurenţiale sunt „îngrijorătoare".

Citeste tot despre: acuzații, amazon, Donald Trum, facebook, Google
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile