Logo Realitatea.md

Donald Trump dorește să se întâlnească din nou cu Kim Jong Un

02 Ianuarie 2019, 12:37 // În lume

Președintele SUA Donald Trump este nerăbdător să se întâlnească din nou cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, care cu o zi înainte afirma că este gata să se vadă cu preşedintele american în orice moment.

Foto: kurir.mk
"Şi eu sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu preşedintele Kim, care îşi dă seama foarte bine că Coreea de Nord are un potenţial economic formidabil", a scris Donald Trump pe Twitter.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un spunea marți că este dispus să se întâlnească oricând cu Donald Trump pentru a atinge țelul comun al denuclearizării peninsulei Coreea, dar a avertizat că ar putea fi nevoit să aleagă altă cale dacă sancțiunile SUA și presiunile contra țării sale continuă.

În mesajul de Anul Nou, Kim a spus că denuclearizarea este ”voința sa fermă” și a sugerat pentru prima oară că țara sa nu va mai produce arme nucleare, dar a cerut Washingtonului să ia măsuri corespunzătoare pentru a accelera negocierile diplomatice, care stagnează, potrivit Reuters.

Coreea de Nord ar putea fi ”nevoită să caute o nouă cale” pentru a-și apăra suveranitatea dacă Statele Unite ”încearcă să ne forțeze să facem ceva… și rămân neschimbate în privința sancțiunilor și presiunilor”, a spus Kim în mesajul televizat la nivel național.
 
VEZI ȘI: 

Kim Jong Un: Coreea de Nord şi-ar putea schimba atitudinea dacă SUA menţine sancțiunile


Citeste tot despre: Donald Trump, întâlnire, Kim Jong UN
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.4924%
USD USD 17.7711 -0.4911%
RUB RUB 0.2704 -1.0249%
RON RON 4.0440 0.4671%
UAH UAH 0.7243 -0.5356%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile