Logo Realitatea.md

Donald Tusk: Cele 27 de state membre ale UE trebuie să rămână unite pe parcursul negocierilor pentru Brexit

29 Aprilie 2017, 12:52 // În lume

„Trebuie să rămânem uniţi drept cele 27 de state membre ale UE. Numai atunci vom putea concluziona negocierile, ceea ce înseamnă că unitatea noastră este de asemenea în interesul Marii Britanii”. Afirmația aparține lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, transmite Mediafax.

„Avem nevoie de asemenea de garanţii puternice pentru cetăţeni şi familiile lor, care vor fi afectaţi de Brexit de ambele părţi. Aceasta trebuie să fie prioritatea numărul unu a UE şi a Marii Britanii”, a adăugat acesta, făcând referire la soarta celor trei milioane de cetăţeni ai UE ce trăiesc în Marea Britanie şi a celor un milion de britanici de pe continentul european.

De menționat că Guvernul Theresa May vrea un acord cu Uniunea Europeană post-Brexit, dar obţinerea acestuia va depinde de respectarea de către Marea Britanie a libertăţilor fundamentale comunitare - libertatea circulaţiei persoanelor, bunurilor, serviciilor şi capitalului. Theresa May a semnalat că ar putea finaliza negocierile cu UE fără ajungerea la un acord.

Vezi și:

Principali actori europeni ai Brexitului, în vizită la Londra pentru a stabili "liniile roșii" ale negocierilor

Moldovenii cu cetățenie română, sub aripa UE în Anglia - Liderii europeni cer garantarea drepturilor la rezidenţă permanentă imigranților

Premierul Marii Britanii, Theresa May vrea alegeri anticipate pe 8 iunie, în contextul incertitudinilor legate de Brexit - VIDEO

UE, pregătită să negocieze cu Marea Britanie pe tema termenilor Brexit. "De acum înainte, contează doar interesele statelor membre"

Citeste tot despre: Brexit, Donald Tusk, UE
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile