Logo Realitatea.md

Donald Tusk, la Chişinău: Vom monitoriza îndeaproape criza bancară din Moldova (VIDEO)

28 Aprilie 2015, 12:20 // Actualitate

Uniunea Europeană va monitoriza îndeaproape criza bancară din Moldova. Cel puţin asta a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat în vizită la Chişinău, în cadrul conferinţei susţinută alături de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Potrivit lui Tusk, pe lângă reforma justiţiei şi combaterea corupţiei, soluţionarea crizei bancare este necesară pentru ca cetăţenii şi mediul de afaceri să-şi recapete încrederea. "Vrem să susţinem şi în continuare Republica Moldova şi vom purta discuţii în acest sens în cadrul Summitului de la Riga, care va avea loc în luna viitoare", a mai spus preşedintele Consiliului European, menţionând că "Uniunea Europeană va rămâne un prieten apropiat al Republicii Moldova".

La rândul său, preşedintele Nicolae Timofti, a mulţumit oficialului european pentru sprijinul constant acordat ţării noastre, menţionând că Republica Moldova mizează şi în continuare pe susţinerea subiectelor pe care le va promova pe agenda dialogului cu UE. "Este indispensabilă susţinerea în continuare a Uniunii Europene, pentru ca proiectele de infrastructură, de modernizare a instituţiilor publice, iniţiativele de stimulare a afacerilor mici şi mijlocii, şi altele, să se deruleze cu succes în ţara noastră", a spus şeful statului.

Totodată, Nicolae Timofti a spus că l-a asigurat pe Donald Tusk că "ne respectăm şi ne vom respecta angajamentele pe care ni le-am asumat faţă de Uniunea Europeană", în cadrul Acordului de Asociere şi, deopotrivă, "vom folosi oportunităţile uriaşe, politice şi economice, pe care ni le oferă acest document istoric".

"Primele rezultate deja se întrevăd, iar în perioada următoare acestea vor deveni şi mai vizibile", a mai spus şefului statului.

Urmăriţi aici declaraţiile celor doi oficiali:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile