Logo Realitatea.md

Donald Tusk, la o întrevedere cu Pavel Filip: Aveți tot suportul meu personal, precum și al UE

29 Martie 2017, 22:43 // Politica

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi, la Bruxelles, cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialii au vorbit despre priorităţile politicii interne şi externe a Republicii Moldova, dar și progresele înregistrate în implementarea reformelor.

În debutul întrevederii, Prim-ministrul l-a felicitat pe oficialul european cu prilejul realegerii în calitate de Președinte al Consiliului European. Totodată, Pavel Filip a spus că Republica Moldova rămâne ferm determinată pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE și realizarea angajamentelor asumate. În particular, oficialii au discutat despre Codul Audiovizualului şi Legea integrităţii, care sunt restanțe în Foaia de parcurs.

„Avem deja o serie de realizări importante în domeniul reformelor. Cu toate acestea, conștientizăm că trebuie să facem mai mult. Asigurarea independenţei justiţiei, combaterea corupţiei, îmbunătăţirea climatului de afaceri și investigarea fraudei bancare sunt dosare prioritare pentru noi. Vrem să fim un partener de încredere al UE, inclusiv în contextul pregătirilor pentru Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017. Vom fi realiști și constructivi pentru a asigura succesul acestui eveniment”, a declarat Pavel Filip.  

La rândul său, Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a salutat rezultatele înregistrate şi determinarea autorităţilor Republicii Moldova să persevereze în procesul consolidării democraţiei şi a statului de drept, un element cheie în asigurarea realizării obiectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Aveți tot suportul meu personal, precum și al UE în avansarea pe calea reformelor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Donald Tusk.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile