Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă, cercetat în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, va rămâne sub control judiciar încă 2 luni (VIDEO)

05 Septembrie 2018, 08:55 // Societate

Dorin Chirtoacă, fostul primar general, rămâne sub control judiciar pentru încă două luni. Mandatul său a fost prelungit de Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani) la solicitarea procurorilor anticorupție.

Anterior, procurorul de caz Dumitru Robu a declarat presei că odată ce nu au fost audiați toți martorii în dosar, există riscul imixtiunii în buna desfășurare a examinării cauzei penale - acesta fiind motivul pentru care se solicită prelungirea mandatului.

În același timp, Dorin Chirtoacă susține în continuare că este nevinovat.

Pe data de 4 septembrie, viceprimarul Nistor Grozavu a fost audiat pentru a 9-a oară în dosarul „Chirtoacă”, fiind martorul acuzării. Acesta la fel este cercetat în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău.

Mai mult, la ședința următoare de judecată, fixată pentru luna octombrie, acuzarea urmează să vină cu alți patru martori, printre care fostul secretar al Consiliului municipal Chișinău Valeriu Didencu.

Realitatea.md amintește că fostul primar general este învinuit în două dosare penale: pentru trafic de influență privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” - caz pe care azi a avut loc ședință de judecată, și pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții.

CITEȘTE ȘI:

O nouă ședință de judecată în dosarul fostului primar general! Chirtoacă: Procurorul și judecătorul sunt în tandem (VIDEO)

Mincinosule/ Afirmații nefondate! Replicile dure pe holul Judecătoriei Buiucani între Chirtoacă și Robu (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile