Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă a comentat decizia CECC de a nu-l înregistra ca participant la Referendum: „Bravo, ce să zic? Stalin otdihaet!”

19 Octombrie 2017, 13:40 // Societate

Dorin Chirtoacă a comentat decizia CECC de a nu-l înregistra în calitate de participant la Referendumul privind revocarea sa din funcția de primar al capitalei. El susține că decizia este una ilegală și că oponenții lui politici vor să-i facă, metaforic vorbind, o „înmormântare fără mort”.

„La înmormântare fără "mort"...
Tovarășii ăștia (PSRM, PCRM, PDM, PPEM și alții) se știe, vor să mă îngroape, ca primar cel puțin. Bun, îngropați-mă, dacă puteți, dar de ce nu luați "mortul" la înmormântare? 
De ce vă este frică, de unde atâta frică?
Ați respins participarea mea la referendumul vostru, iată încă un motiv de a sta toți acasă pe 19 noiembrie, iar la următoarele alegeri parlamentare să vă înmormânteze cetățenii pe toți și la pachet!
Că de nu, atunci o sa îngropați voi Republica Moldova definitiv!
Iertați-mi umorul negru, dar așa stau lucrurile.
Vreți sa bateți toate recordurile republicilor bananiere?
Totuși, de ce va temeți? Ce se va întâmpla dacă o să ies și o să-mi spun punctul de vedere și după aia mă închideți din nou, că doar referendumul nu anulează dosarele nesfârșite, iar justiția "independentă" este în mâinile voastre? Care "despacito-pererito", aici miroase a "descreierito".

Și voi, stimați CEC-iști (parcă sunteți din CEKA-ul lui Dzerjinski), vorbiți serios? În art. 1 din Codul Electoral scrie ca negru pe alb, că referendum și alegeri este același lucru. La art. 194 scrie că "agitația" se face conform art. 47, adică de către, citez: "partide și alte organizații social-politice, .... candidați". Deci candidații, adică persoanele fizice sunt menționate separat. Iar subsemnatul acum este candidat la a fi demis din primar. La fel cum în 2007, 2011 și 2015 eram candidat la a fi primar. Lucrurile se întâmplă în oglinda și se aplica prin analogie, așa spune democrația și Convenția Europeana a Drepturilor Omului etc.

Bravo, ce să zic? Stalin otdihaet!
(nu ma refer la cruzimi, ci la absurditate)
Și mai departe ce? Să vedem chiar, cât de ridicoli puteți fi!”, a scris Dorin Chirtoacă pe rețelele de socializare. 

De menționat că, după decizia CECC de a nu-l înregistra pe Dorin Chirtoacă în calitate de participant la plebiscit, liderul Partidul Liberal Mihai Ghimpu a anunțat că fomațiunea va merge azi să se înregistreze ca participant la Referendum, pentru a putea face agitație în campania electorală și a îndemna cetățenii să boicoteze scrutinul.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile