Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă a făcut ANUNȚUL! „Trei mandate e arhisuficient. Nu am de gând să mai candidez” (VIDEO)

15 Aprilie 2016, 23:44 // Actualitate

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, recunoaște că a fost ales printr-un act de generozitate din partea chișinăuienilor. Astfel, acesta nu intenționează să mai candideze și pentru un al patrulea mandat. Până atunci însă, spune Dorin Chirtoacă, ar vrea să termine proiectele de modernizare începute.

„Eu consider că trei mandate pentru primarul Chișinăului este arhisuficient. Este o generozitate din partea chișinăuienilor. Asta cu referendumul mă cam enervează fiindcă creează absurdități. În mod normal, eu nu am de gând să merg mai departe, să candidez pentru alte mandate. Nu ar fi corect. Poate mă ocup de altceva dacă or vrea cetățenii. Și, în acest mandat, să creăm atât un cadru legal corect, echilibrat, pentru Primărie și consiliu, și să creăm proiecte de dezvoltare pentru următorii 20 de ani ca să existe o direcție pentru Chișinău”, a spus Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la Pro TV.

Edilul a precizat că asta nu înseamnă că „peste 20 de ani o să scoatem gheretele”. „Nu am spus așa ceva. Dimpotrivă, și acuma, în această perioadă, dar cu proiecte de modernizare mult mai ample, mult mai complexe. Cum e Ștefan cel Mare, Negruzzi, Alecsandri; cum e termoizolarea clădirilor; cum e sortarea gunoiului și managementul european al deșeurilor; stația de epurare reconstruită la standardele europene. Adică, toate proiectele mari, europene, pe care le-am adus în acești opt ani”, și-a exprimat Chirtoacă dorința.

Dorin Chirtoacă: „Pentru primar eu cred că-i suficient. Vedem mai departe ce oportunități vor fi. Dacă nu vor fi, n-am să mă supăr. Eu chiar îmi doresc statutul de simplu cetățean. Pentru că zece ani din viață s-au cam dus”.

Întrebat dacă ar fi candidat la alegerile prezidențiale în cazul în care ar fi avut vârsta necesară, primarul capitalei a spus că nu s-a gândit la chestiunea asta. Asta deoarece toată lumea era pregătită să fie ales președintele în Parlament. „Eu personal m-aș bucura cel mai mult să am statutul de om simplu, de cetățean simplu”.

Totuși, Chirtoacă s-a arătat deranjat de ideea referendumului lansată de consilierii PPEM. „Există o regulă. Odată ce ai mandatul cetățenilor, muncești până la capăt. Și dacă mai primești un mandat, muncești mai departe. Deocamdată n-am pierdut niciodată niciun fel de alegeri. Le-am câștigat pe toate și locuitorii Chișinăului și, în general, cei ce m-au votat și la nivelul republicii, consider că au fost și sunt generoși cu mine. Sunt trei mandate. Nu a mai avut nimeni trei mandate”, a conchis edilul capitalei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile