Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă a participat la careul solemn dedicat primului sunet. Care este mesajul ce îl transmite tinerei generații (VIDEO)

01 Septembrie 2015, 09:50 // Societate

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la sărbătoarea primului sunet de la Liceul „Gheorghe Asachi”. Dorin Chirtoacă i-a felicitat pe profesori și elevi cu începutul unui nou an şcolar.

Primarul şi-a exprimat convingerea că tânăra generaţie este o forţă nemărginită, de care depinde viitorul țării noastre.  

”Soarta Chișinăului și a întregii țări este de acum încolo în mâinile dumneavoastră, a tinerei generații. Pe vremea când eu mergeam la școala, trebuia să împrumutăm cărți, informația era greu de găsit, iar părinților le-a fost și mai greu. Acum, lucrurile s-au schimbat, informația vine peste noi din toate părțile, trebuie doar să știm cum să o folosim corect”, a declarat edilul capitalei.

Totodată, Dorin Chirtoacă a menționat că fără o educație structurată, nu vom avea un viitor mai bun și a îndemnat tot corpul didactic să găsească mecanismul potrivit pentru a ”așeza lucrurile corect în sistemul educațional”.

”Vreau ca pe parcursul acestui an de studii, să scoatem din sistemul educațional acele lucruri care s-au acumulat și dor, creează nemulțumiri în mediul academic, să putem pe cât posbil să optimizăm structura și conținutul a tot ce înseamnă sistemul educațional. Rog din partea corpului didactic să găsim acel mecanism prin care să așezăm lucrurile corect în domeniul educațional, pentru că fără educație nu există viitor. Dacă nu am avea o educație structurată, nu avem cum să avem un viitor mai bun”, a menționat Chirtoacă. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile