Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă cere excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală. Motivul - închirierea „Turnului de Apă” (DOC)

25 Septembrie 2019, 18:03 // Stiri

Partidul Liberal cere excluderea candidatului Partidului Socialiștilor la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, din cursa electorală pe motiv că aceasta a închiriat pentru toată perioada campaniei electorale sala panoramică de la ultimul etaj al Muzeului Orașului Chișinău, cunoscut drept „Turnul de Apă”. Potrivit președintelui liberal Dorin Chirtoacă, și el pretendent la funcția de primar, acest lucru îngrădește accesul vizitatorilor la muzeu, precum și al altor concurenți electorali în sala respectivă.

colaj: realitatea.md

„Am depus sesizare la CECEM pentru a scoate pe „printesa” Ciobanu din turnul său de fildeș, improvizat în Turnul nostru de Apă, în Muzeul Orașului Chișinău”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook, atașând și o copie a solicitării adresate Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău.

În textul solicitării, Dorin Chirtoacă argumentează că Turnul de Apă cu statut de instituție publică se află în subordinea Direcției Cultură a mun. Chișinău, fiind de interes public, iar „prin închirierea acesteia pe o perioadă îndelungată, acest fapt îngrădește accesul vizitatorilor la muzeu”.

La fel, în opinia președintelui PL, acest fapt defaforizează și ceilalți concurenți electorali înscriși în cursa electorală.

Reieșind din aceasta, Chirtoacă solicită „verificarea modului de finanțare și folosire a resurselor financiare de către concurentul electoral Ion Ceban”, precum și „eliminarea abuzului de către concurentul electoral Ion Ceban, privind folosirea resurselor administrative și excluderea acestuia din cursa electorală”.

Vedeți aici solicitarea lui Dorin Chirtoacă:

Foto: facebook.com/Dorin-Chirtoacă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile