Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă face haz de necaz: Dacă aveam Bentley şi trăiam în Rubleovka, câștigam cu 70% (VIDEO)

23 Iunie 2015, 07:10 // Societate

Înainte de turul doi al alegerilor locale generale, candidatul PL la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, face haz de necaz. Acesta este nedumerit de faptul că cineva care este implicat în acţiuni ilegale şi este cercetat cu legea, câştigă încredere din partea publicului larg, iar cineva care „munceşte timp de două mandate şi aduce rezultate în oraş” trebuie să cerşească voturi. Despre aceasta a vorbit Dorin Chirtoacă la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

Foto: realitatea.md

În opinia lui Chirtoacă, este ridicol faptul că alegerile se realizează în aşa mod, în contextul în care în privinţa contracandidatului său Zinaidei Greceanîi se creează un mit, chiar dacă în spatele ei sunt fapte penale.

„Dacă aş avea Bentley şi aş trăi în cartierul Rubleovka, cel mai scump cartier al Moscovei, aş organiza concerte şi aş câştiga cu 70 la sută alegerile. Dacă aş fura un miliard de la Banca de Economii, aş câştiga 60 la sută din voturi la Orhei. Dar dacă aş lua un credit de o sută de milioane ca doamna Greceanîi, aş lua 40 la sută din voturi. Şi dacă lucrez două mandate şi fac ce pot în mun. Chişinău, în condiţii foarte grele, iau 30 la sută şi trebuie să convingem lumea, să fim sceptici, să zicem „Hai lume la vot, că dacă nu, ne iau ăştia cu mitul electoral de la Kremlin. Este inadecvat”, s-a arătat nemulţumit Chirtoacă.

Cu toate acestea, candidatul PL la funcţia de primar al capitalei a menţionat că nu solicită un vot din milă, ci îndeamnă locuitorii mun. Chişinău să ia o decizie corectă. Potrivit lui, acum nu se alege doar primarul, ci şi un mod de viaţă: „Greu, dar cu mişcare sănătoasă mergem înainte. Vrem să trăim în UE sau în baza iluziilor. Avem de ales un mod de viaţă. Pentru mine nu este principial să mai am un mandat, ci încotro să mergem. Nu solicit un vot din milă, în opt ani am muncit pentru acest oraş, nu în interesul meu personal. Fiecare trebuie să voteze aşa cum vede. Nu poţi într-o democraţie să fii pe placul tuturor”, a adăugat Chirtoacă.

Menţionăm că duminică, 28 iunie, la Chișinău, liberalul Dorin Chirtoacă și socialista Zinaida Greceanîi se vor lupta în turul doi al alegerilor locale generale, pentru a obține fotoliul de primar.  

Acestea sunt localitățile în care urmează să aibă loc turul II de scrutin pentru alegerea primarilor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile