Logo Realitatea.md

Dorin Chirtoacă propune renunțarea la panourile destinate afișajului electoral. „Este o formă depășită”

20 Octombrie 2014, 12:16 // Politica

Primăria municipiului Chișinău ar putea propune renunțarea la panourile special amenajate pentru alipirea afișajului electoral. Asta deoarece, potrivit primarului Dorin Chirtoacă, partidele utilizează „artileria grea”, iar acest tip de agitație electorală ar fi depășit. Totuși, acest lucru se va întâmpla deja după alegerile din 30 noiembrie, timp în care primăria va monitoriza care este ponderea afișajului din totalul formelor de publicitate electorală.

foto: facebook.com/vitalie.sprinceana

Inițiativa primarului general al capitalei a venit după ce în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, șeful-adjunct al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, a informat că două persoane au fost sancționate cu amenzi între 20 și 30 de unități contravenționale (400-600 lei) pentru lipirea afișajului electoral în alte locuri decât cele special amenajate.

„Ei motivează că panourile electorale sunt destul de mici și nu pot să le afișeze acolo. Adică sunt necesare spații mai mari. Din numărul dat nu putem să ieșim pentru că sunt conform dispoziției primarului general, în total 162, dar ar fi de dorit ca să fie puțin mai mari”, a spus Mușuc în cadrul ședinței operative a primăriei de astăzi.

Astfel, edilul capitalei a menționat că o să roage colegii să examineze posibilitatea extinderii spațiilor pentru afișajul electoral, deși, în general, consideră depășită această formă de promovare.

„Nici nu știu dacă mai are rost să fie acel afișaj pe panourile date de Codul Electoral, amenajate de Primărie, pentru că în mare parte partidele au trecut la artilerie grea, respectiv panouri 10 pe 10, nu mai zic de 6 pe 3 și toate celelalte instrumente de promovare, inundarea internetului și așa mai departe. Asta deja este o formă depășită cred, în general la care deja se poate renunța. Vom face o evaluare în cadrul acestor alegeri și dacă da, să propunem după alegeri renunțarea la acest tip de afișaj care, oricum, e depășit”, a spus Chirtoacă.

„Am impresia că oamenilor deloc nu le este interesant să vadă  tot ce este deja afișat. Stau unii pe panouri de parcă alegerile sunt mâine. Se discreditează din punctul meu de vedere, dar mă rog, treaba lor cu Uniunea lor Vamală”, a mai spus Dorin Chirtoacă cu referire la panourile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

În Chișinău sunt amenajate 162 de spații destinate afișajului electoral, dintre care 77 în oraș, iar alte 85 în suburbiile capitalei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile